Logo decormyyhome.com

Коя газова печка да изберете

Коя газова печка да изберете
Коя газова печка да изберете

Съдържание:

Видео: Как да изберете най-подходящите газови уреди за Вашия дом - ГОТВЕНЕ С ГАЗОВА ПЕЧКА 2024, Юли

Видео: Как да изберете най-подходящите газови уреди за Вашия дом - ГОТВЕНЕ С ГАЗОВА ПЕЧКА 2024, Юли
Anonim

Съветската епоха потъна в забрава и с нея стандартни кухненски печки, които на практика не се различават една от друга. Обхватът на днешните плочи е толкова широк, че за да не направите грешка и да направите правилния избор, трябва да разберете по-подробно характеристиките на всяка от тях.

Image

Електрически или газови

Това е първото нещо, на което трябва да обърнете внимание. Газовата печка се загрява много бързо и също така ви позволява бързо да готвите храна. Електрически се загрява много бавно и също така се охлажда бавно, рискувайки да изгори любимо ястие, ако не бъде извадено навреме от печката. Единственият недостатък на газовото оборудване е трудността на почистването. Освен това, винаги съществува риск от изтичане на газ, въпреки че при правилна инсталация това може да се избегне.

Повърхностен материал

След това обърнете внимание на повърхностния материал. Неръждаемата стомана и емайлът са преминали дългия тест на времето и имат своите предимства, но въпреки това последната дума остава с най-новия технологичен напредък - специално обработена сплав с алуминиева основа и повърхност, изработена от стъклена или стъклена керамика.

горелки

Котлоните са най-важният елемент на газовото кухненско оборудване. Тук си струва да обърнете внимание на диаметъра на отвора на дюзата. Добре е, ако газовата печка е оборудвана с дюзи с голямо разнообразие от диаметри. Това ще позволи по всяко време да инсталирате дюзите, които са необходими на газовото оборудване. В съвременните пещи един готварски котлон винаги е подсилен, в него влиза най-силният поток от пламък, което също е много удобно.

фурна

Към днешна дата производителите предлагат три вида фурни: газови, електрически и комбинирани. Ако искате да закупите електрическа фурна, трябва да знаете предварително дали окабеляването може да издържи такава мощност или не. Всъщност, когато работите, такъв шкаф консумира голямо количество електроенергия и задръстванията в мрежата могат да доведат до нежелани последици. За тези, които обичат да готвят нетривиални гурме ястия, ще се окаже полезно отопление или газова скара. Шкаф със скрита горелка ще предпази пламъка от въздушния поток, изпомпван от вентилатора. По принцип самият вентилатор циркулира и надува горещ въздух в целия шкаф, осигурявайки равномерно готвене.