Logo decormyyhome.com

Коя електрическа кана да изберете

Коя електрическа кана да изберете
Коя електрическа кана да изберете

Видео: Как да почистим каната за вода 2024, Септември

Видео: Как да почистим каната за вода 2024, Септември
Anonim

Изборът на електрическа кана е доста сложен въпрос. Сред разнообразието от фирми, цветове, размери и цени можете просто да се изгубите. Ето защо, преди да купите, трябва да си представите кой чайник имате нужда.

Image

Електрическите чайници се различават както по външен вид, така и по вътрешна структура и наличието на допълнителни функции.

Сила на звука. С обема всичко е съвсем просто, трябва да се пристъпи към броя на членовете на семейството. За голямо семейство е по-добре да закупите голяма кана с 1, 5-2 литра.

Външен вид. Всяка жена знае, че всеки електрически уред, освен основните си функции, трябва да се вписва и в интериора. И чайникът не е изключение, така че при избора му е важно да се вземат предвид цветовете, които преобладават в кухнята.

Ел. Колкото по-голяма е мощността на електрическа кана, толкова по-бързо загрява водата. Но трябва да вземем предвид факта, че прекалено мощните чайници консумират много електроенергия и също така дават голямо натоварване на мрежата. Следователно не трябва да избирате чайник с мощност над 1, 5-2 хиляди вата.

Материалът. В магазините има стъклени, керамични, метални, както и пластмасови чайници. Последните са най-евтините и популярни. Пластмасата може да бъде с високо качество или не толкова, следователно след кипене водата придобива характерна пластмасова миризма.

Моделите, изработени от метал, керамика и стъкло, се считат за по-качествени, следователно са по-скъпи. Стъклените чайници са най-екологичните, но по-скоро крехки. Метал - най-издръжливият и непретенциозен. Керамичен чайник ще поддържа водата гореща за дълго време.

Филтър. Наличието в чайника на филтър от мащаб и химически съединения ще спести не само вашето здраве, но и самия уред. В крайна сметка всички знаят, че мащабът бързо унищожава нагревателните елементи.