Logo decormyyhome.com

Какви специални свойства притежава катрановият сапун

Какви специални свойства притежава катрановият сапун
Какви специални свойства притежава катрановият сапун

Съдържание:

Видео: Направете домашна изолация с течна пяна 2024, Септември

Видео: Направете домашна изолация с течна пяна 2024, Септември
Anonim

Катранен сапун е незабележим кафяв бар, напомнящ сапун за пране. Много хора отказват да го използват заради отблъскващата миризма на катран. Междувременно катраненият сапун може да облекчи много проблеми и да подобри състоянието на кожата и косата.

Image

Брезовият катран е ценен сред хората от древни времена. Има лечебни и антисептични свойства, поради което често се използва за борба с кожни заболявания, както и срещу въшки. Съвременните козметични компании добавят катран в сапун, измиващи гелове, шампоани и мехлеми.

Предимства на катранен сапун за лице и тяло

Собствениците на проблемна кожа просто са задължени да имат парче катран сапун в арсенала си. Измивайки ги сутрин и вечер, положителният ефект ще стане забележим след 2-3 седмици. Катранен сапун ще намали броя и размера на обривите, ще стесни порите и сухото акне. Тенът ще стане по-гладък, а кожата по-гладка.

В тежки случаи сапунът може да се използва като маска за лице. За да направите това, победете плътната пяна и я оставете на лицето си за 15 минути. След това измийте с топла вода. Ако се страхувате да изсушите кожата си, нанесете сапунена пяна на мястото на възпалението преди лягане. Можете също да използвате овлажнител, за да избегнете пилинг.

Катрановият сапун се използва успешно в борбата срещу кожни заболявания като псориазис, дерматит, екзема, себорея и краста. Ще помогне при поява на гъбички по ноктите. В този случай трябва да замените обикновения тоалетен сапун с катран, редовно и старателно да миете ръцете или краката си с него.

Антибактериалните свойства на катрановия сапун позволяват използването му като средство за интимна хигиена. Той убива вредните микроби и бактерии, премахва млечницата, лекува малки порязвания и драскотини, получени по време на епилация. Поради естествения си състав, катраненият сапун може да се използва дори по време на бременност.