Logo decormyyhome.com

Как да възстановим козината от овча кожа

Как да възстановим козината от овча кожа
Как да възстановим козината от овча кожа

Видео: Дамско палто от ествествен косъм на лисица върху агнешка кожа 2024, Юли

Видео: Дамско палто от ествествен косъм на лисица върху агнешка кожа 2024, Юли
Anonim

Така идва пролетта, време е да поставите зимните неща в гардероба за дълго съхранение. Но преди да направите това, трябва да възстановите козината си от овча кожа, защото през сезона тя успя да се изцапа значително и придоби невъзпитан вид. Ако не искате да се доверите на такова скъпо нещо на професионалисти, заемете се с почистването сами.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - сапун или прах за пране;

  • - глицерин;

  • - боракс;

  • - грис;

  • - четка;

  • - гумена четка или ученическа гума;

  • - рафиниран бензин;

  • - глицерин.

Инструкция за употреба

1

Пригответе сапунен разтвор с няколко капки амоняк, разбъркайте старателно. Навлажнете чиста кърпа в приготвения разтвор и избършете повърхността на козината от овча кожа, периодично сменяйте кърпата на чиста. След това лечение повторете процедурата, но като използвате следната смес: двадесет грама глицерол, двадесет грама амоняк и пет грама боракс на половин литър вода. Закачете козината от овча кожа на раменете си и я оставете да изсъхне при естествени условия, като избягвате пряка слънчева светлина. След като овчата кожа е напълно суха, я омесете старателно с ръце, за да направите кожата мека.

2

Поставете козината от овча кожа върху гладка хоризонтална повърхност, вземете гриса и внимателно го разтрийте с парцал с ръкавица в зимното нещо. Отърсете замърсената примамка и вървете отново, обърнете специално внимание на замърсените места, това се отнася за маншетите, яката и областта на джоба. След почистване разклатете гриса и го намажете с четка. Вместо грис можете да използвате малка трапезна сол, но козината от овча кожа трябва да е напълно суха, в противен случай цветът може да избледнее.

3

За да размажете износените и мазни части от палто от овча кожа, използвайте специална гумена четка. Ако нямате такъв, можете да използвате обикновена гума за груби училища. Мазните петна се отстраняват с рафиниран бензин, предназначен за зареждане на запалки. Но този процес е донякъде опасен, тъй като съществува риск козината от овча кожа да се обезцвети. Ето защо, преди да започнете да почиствате, експериментирайте върху по-малко видима зона, например върху подгъва.

4

Почистването на козина от овча кожа у дома не включва измиване и измиване на продукта, след което нещата ще загубят еластичност, ще станат твърди и чупливи и не може да се избегне свиването на кожата в този случай. Най-елементарният метод за почистване е нанасянето на сапунена пяна, избягвайте силно намокряне на кожата. Ако външната страна на продукта е избледняла и е загубила първоначалния си блясък, покрийте я с глицерин.

Свързана статия

Какво да носите палто от овча кожа