Logo decormyyhome.com

Как да си направите чугунена вана

Как да си направите чугунена вана
Как да си направите чугунена вана

Видео: "Minecraft 1.9 Bathroom" - НАПРАВЕТЕ СИ БАНЯ 2024, Юли

Видео: "Minecraft 1.9 Bathroom" - НАПРАВЕТЕ СИ БАНЯ 2024, Юли
Anonim

Ако решите да замените старата чугунена вана с по-модерен модел, ще трябва да търсите начини да се отървете от това „обемисто чудо“ на съветския водопровод. Има някои трикове за решаване на този проблем.

Image

Ще ви трябва

  • - чук;

  • - шлайф с абразивен диск;

  • - голямо парче брезент;

  • - предпазни очила;

  • - респиратор;

  • - защитни слушалки;

  • - услуги на специална услуга.

Инструкция за употреба

1

Ако правите ремонт в апартамента си и планирате да разширите стаите, „преместете“ стените, включително и в банята, тогава пускането на чугунена вана няма да е проблем. Освен това, ако има няколко физически силни мъже на разположение и живеете на първия или втория етаж. Ситуацията е по-сложна, ако не се планира разрушаване на стените, не минава през вратата, няма достатъчно физическа сила, за да вдигнете това огромно нещо и живеете на петия етаж. Но не се отчайвайте и в този случай винаги има изход.

2

Запасете се с инструменти като мелница и кувалда. Ако по-нататъшното използване на банята не е планирано, тогава е най-лесно да я разградите и след това, без особено напрежение, да я извадите на парчета в сметището.

3

Не забравяйте да носите респиратор и очила, тъй като при рязане и счупване чугунът ще се разпадне и ще излети в различни посоки. За да намалите тези „странични ефекти“, покрийте ваната с голямо парче брезент и извършете операции през тъканта.

4

Тъй като звукът, който ще издава вашият чук и мелница при счупване на банята, е много остър и силен, запасете се със специални защитни слушалки, предупреждавайте предварително дома и съседите, за да не стане за тях този шум да се превърне в неприятна изненада. Затворете вратите плътно в стаята, в която ще срязвате ваната. В противен случай стените на апартамента ще бъдат покрити с прах и трудно измиваща се ръжда.

5

Преди да започнете да биете чука в банята, направете няколко разфасовки отстрани на мелницата с шлайф. Дисковете за шлифовъчни машини се приемат най-добре абразивно, те се справят със задачата много по-добре.

6

След като сте направили няколко разреза с шлифовъчна машина (до около половината или малко повече от височината на банята), вземете чук и внимателно, но рязко и бурно удряйте страните няколко пъти. Като правило те започват да се напукват и лесно можете да извадите старата си баня на части.

7

Ако този метод не ви подхожда, свържете се със специалните служби, участващи в изхвърлянето на стари вани във вашия град. Може би дори няма да го отрежат, но, например, ако не премине през вратата на банята и през други врати без проблеми (определени от измерванията), те внимателно премахват вратите, които водят към банята от пантите и изваждат чугуна продукт.