Logo decormyyhome.com

Как да изберем сокоизстисквачка за цитрусови плодове

Как да изберем сокоизстисквачка за цитрусови плодове
Как да изберем сокоизстисквачка за цитрусови плодове

Видео: Три неща, които трябва да знаете преди да изберете сокоизстисквачка. 2024, Септември

Видео: Три неща, които трябва да знаете преди да изберете сокоизстисквачка. 2024, Септември
Anonim

Прясно изцедените цитрусови сокове са здравословни, вкусни и способни да възстановят силата. За да ги приготвите у дома, просто закупете специална сокоизстисквачка.

Image

Ще ви трябва

  • - портокали или грейпфрути;

  • - цитрусова преса.

Инструкция за употреба

1

Изберете сосачка за цитрусов сок, ако смятате да правите само портокалов сок. В сравнение с универсалните единици, това струва доста малко. Сокоизстисквачката може да бъде електрическа или механична. Неговото просто устройство е мотор, накрайник с форма на конус, контейнер за събиране на сок.

2

Определете колко енергия имате нужда. За сокоизстисквачите мощността може да бъде 200-800 вата. Скоростта на сока ще зависи от тази особеност. Те трябва да имат регулатор на въртене. Оптималната скорост на въртене е 8000-10000 об / мин. Ако скоростта е ниска, изходът на сока ще бъде по-малък. Висока скорост - получавате сок, в който има много каша.

3

Проверете дизайна на чучура на съда, в който е събран сокът. Носът трябва да е удобен, за да излее получения сок. Калъфът на устройството може да бъде пластмаса или неръждаема стомана. По-добре е да изберете стомана - те са по-издръжливи и няма да причинят нежелани химически реакции.

4

Проверете резервоара за събиране на сокове. Ако обичате да приготвяте коктейли на базата на пресен портокал, трябва да изберете резервоар с измерена скала. Някои модели на устройството имат полезна функция, която ви позволява да регулирате количеството пулпа в приготвения сок. Това е възможно, ако коригирате ширината на прорезите на дюзата - колкото по-тесни са, толкова по-малко пулпа ще има в сока.

Обърнете внимание

Не толкова отдавна започнаха да се появяват сокоизстискващи модели, в които системата за подаване на сок е директна, което ви позволява да излеете прясно приготвен сок директно в чашата. Така можете да получите точно онази порция сок, от която се нуждаете - и това е много важно, тъй като прясно изцедения цитрусов сок е подходящ за консумация за много кратко време. Двадесет минути след приготвянето полезните свойства на него изчезват, така че трябва да изпиете сока веднага след пресоването. Освен това няма да е необходимо допълнително да прехвърляте сока от един контейнер в друг и след това да измивате резервоара на сокоизстисквачката.

Полезни съвети

За да приготвите чаша сок в стандартна тенджера за цитрусов сок, ще ви трябват няколко сочни портокала. При евтините модели портокалите ще трябва да се държат на ръка, но можете да си купите такъв, където има специален държач. Някои устройства са оборудвани с подвижни дюзи, които могат да бъдат различни по размер и предназначение. По-добре е да изберете модел, който има режим на променливо въртене - това ще помогне да получите повече сок.