Logo decormyyhome.com

Как да изберем качествен термос

Как да изберем качествен термос
Как да изберем качествен термос

Съдържание:

Видео: Выбираем термос - Все буде добре - Выпуск 498 - 18.11.14 - Все будет хорошо 2024, Септември

Видео: Выбираем термос - Все буде добре - Выпуск 498 - 18.11.14 - Все будет хорошо 2024, Септември
Anonim

Изборът на термос трябва да се подхожда с особено внимание. Тогава сред разнообразието от модели можете да намерите точно продукта, който ще издържи дълго време, ще бъде с високо качество и ще отговаря на вашите изисквания.

Image

Основни критерии за подбор

Колкото по-голям е термосът, толкова по-добре поддържа температурата. Това е особено важно, когато такъв продукт се закупува за дълги пътувания. Отлично е, ако върху него има специален бутон, който ще ви позволи да излеете течност, без да се налага да сваляте капака. Тогава горещата течност ще се охлади изключително бавно.

Обърнете внимание на какъв материал е изработен термоса. Най-трайните са тези продукти, които са изработени от неръждаема стомана. Те трябва да бъдат оборудвани с метална колба. Тогава с капки и неравности продуктите няма да се влошат. Термозите от други метали, оборудвани със стъклени колби, са краткотрайни и крехки.

Проверете термоса за изработка. Вземете го и го разклатете силно. По време на това не трябва да се наблюдават външни звуци. Тяхното присъствие показва, че крушката и вътрешността на продукта са лошо фиксирани, което означава, че по време на транспортиране или употреба те могат да се повредят.

Проверете термоса за миризми. Развийте капака, отстранете тапата и подуши. Ако усещате остра миризма, това означава, че продуктът е изработен от нискокачествени материали. Определено не си струва да го купувате, тъй като пиенето на течност от него ще бъде нездравословно. Освен това ще има неприятен послевкус и миризма.

Обърнете внимание на херметичността на щепсела на термоса. Тя трябва да се вписва плътно във врата. В същото време закупуването на термос с усукваща се запушалка се счита за оптимално, тъй като поддържа температурата много по-добре.

Разберете активното време на термоса. Този параметър може да се види на кутията на продукта. Термозите със стоманени колби трябва да поддържат температура най-малко 8 часа, а със стъклени - най-малко 6 часа. Ако по-ниските параметри са посочени от този критерий, тогава потърсете продукт от друг производител.