Logo decormyyhome.com

Как да върнем палтото в предишния си вид

Как да върнем палтото в предишния си вид
Как да върнем палтото в предишния си вид

Съдържание:

Видео: Class 02 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Юли

Видео: Class 02 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Юли
Anonim

Естествено кожено палто е доста скъпа покупка. Следователно желанието да запази девствената си привлекателност за дълго време е напълно разбираемо. С течение на времето продуктът така или иначе се износва. За да върнете палтото в предишния си вид, трябва да знаете особеностите на грижата за него.

Image

Почистване на естествена козина

Преди да свалите естествена кожена козина в шкаф за съхранение след зимно износване, тя трябва да бъде подготвена за това. За да направите това, навлажнете гъбата в студена вода с почистващ препарат без ензими и избършете замърсените места върху продукта. За да премахнете петна върху палто с дълга купчина, можете да използвате състава на талк и бензин. Следи от птичи изхвърляния и сладки напитки могат лесно да се справят с обикновен сапун. За тази цел кърпа, навлажнена с разтвор, трябва да разтрие петната и да мине през мократа купчина със суха кърпа. Сложните замърсители могат да се опитат да се отстранят с бензин. Няма смисъл да се притеснявате от неприятната миризма, тъй като лесно ще изчезне на открито.

Мазните ръкави и яка изглеждат изключително оскъдни. Този проблем може да бъде отстранен с помощта на смес, състояща се от вода, трапезен оцет и алкохол, приети в равни пропорции. Съставът трябва да се нанесе върху замърсени места и след това да ги избършете с памучна кърпа. Това решение може да се използва за премахване на петна от масло и просто почистване на естествена козина.

Можете да почистите тъмно палто със състав от вода и амоняк, взети в съотношение 4: 1. Памучна подложка, напоена с нея, е необходимо да се разхождате по проблемните зони на продукта. Мократа козина също трябва да се измие с друг състав, който се приготвя със скорост 1 ч.л. оцет на 1 литър вода. След това купчината се избърсва със суха кърпа. Тази процедура връща блясъка на козината.

Продуктите, изработени от лека козина, се почистват по различен начин. Кожената козина трябва да бъде покрита с достатъчно количество нишесте и да започне да я набръчква, така че сместа да събере цялата натрупана мръсотия. След това козината се разклаща и процедурата се повтаря. Чистотата на нещата ще бъде посочена от белотата на нишестето. След почистване трябва да ходите на коженото палто с железен гребен, който ще премахне останките му.