Logo decormyyhome.com

Как да изолирате стените

Как да изолирате стените
Как да изолирате стените

Съдържание:

Видео: Как бързо да изолирате стените 2024, Септември

Видео: Как бързо да изолирате стените 2024, Септември
Anonim

За висококачествена изолация на стените е важно да изберете правилния изолационен материал. При полагането на минерална вата и полистирол имат свои собствени характеристики и правила.

Image

Изолацията на външните стени е най-ефективна, но вътрешната изолация не може да бъде пренебрегвана. Изборът на изолация е важна задача, комфортът на живот в къщата зависи от правилното решение на която.

Коя изолация е по-добра?

Най-популярните топлоизолационни материали са минерална вата (камък, базалт, стъклена вата, еко вълна) и полистирол. Всички те имат достойни характеристики. Но минералната вата има един недостатък - висока хигроскопичност. Това означава, че този материал е в състояние да абсорбира влагата от въздуха. Следователно стените, изолирани с такъв топлоизолатор, се нуждаят от висококачествена защита: изисква се монтаж както на хидроизолационни материали, така и на паропропускливи мембрани.

При използване на пяна такива проблеми не възникват. Твърденията за неговата запалимост и способността да отделя вредни вещества са измислица. Този материал може да издържи температури до 110 ° C и е безопасен за човешкото здраве, което се потвърждава от заключението на Научноизследователския институт по хигиена. FF Erisman № 03 / PM8.