Logo decormyyhome.com

Как да поставите ламинат в целия апартамент

Как да поставите ламинат в целия апартамент
Как да поставите ламинат в целия апартамент

Съдържание:

Видео: Купих си Апартамент за 250 000лв. Дали не СГРЕШИХ?!? 2024, Септември

Видео: Купих си Апартамент за 250 000лв. Дали не СГРЕШИХ?!? 2024, Септември
Anonim

Ламинатът придоби популярност сред другите материали поради своята красота, достъпност и практичност. В допълнение, технологията на полагане на ламината е проста и достъпна дори за непрофесионалисти.

Image

Подготовка на повърхността

Първата стъпка е правилният избор на материал, който отговаря на вашия вкус и се вписва в интериорните решения на вашия апартамент. Не се препоръчва поставянето на ламинат в банята поради повишена чувствителност към влага. Извършете работа по полагане с партньора си.

Преди да започнете работа, подравнете пода. Дървеният или бетонен под трябва да има равна повърхност, върху която да се работи. Самонивелираща се смес е идеална за бетонна настилка. За да премахнете грапавостта на дървения под, трябва да използвате шлайф, процесът може да отнеме много време.

След изравняване на пода, можете да продължите с неговата хидроизолация. За това, като правило, използват специален субстрат, изработен от разпенен полиетилен, който не позволява на влагата да преминава и задържа топлината.

Технология за полагане на ламинат

Можете да започнете да полагате ламинат от двете страни на стаята. Желателно е да подредите дъските перпендикулярно на прозореца, така че да не се виждат дефекти на задника между тях.

Първият ред дъски е положен по протежение на стената, така че те да бъдат здраво закрепени една към друга, и всяка от тях е забита. За да направите това, използвайте малка дървена дъска, прикрепена към ламинираната дъска от нейната крайна страна. Не чукайте прекомерно, за да не повредите гребена на материала.

Ако има повреда по повърхността на дъската, сменете я с нова. Следователно ламинатът се закупува с марж в случай на непредвидени обстоятелства.

Ламинатът е подравнен по протежение на стената, в края дъската се нарязва до желания размер. Клинове с размер около 1 см трябва да се поставят между стената и ламината. Нарязаните парчета на дъската могат да се използват като клинове. Ламинатът е плаващо покритие, тоест може да се разширява и свива. Клиренсите са необходими за предотвратяване на подуване на покритието.

Втората лента трябва да започва с половината дъска, следващият ред с цялата и така нататък. В резултат на това ламинираната дъска ще бъде положена „отворен”, което подобрява външния вид на покритието.

Препятствията под формата на радиаторни батерии и тръби трябва да се избягват чрез изрязване на дупки с необходимия размер в дъската с мозайката.

Диагонален стайлинг

Има технология за полагане на ламинат диагонално. Монтирането на покритието започва от ъгъла на стаята, подрязване на краищата на редовете под ъгъл от 45 °. Дъските за втория ред се нарязват така, че крайната фуга между тях да падне в средата на реда. Следващите редове също се определят, като се следи за „подготвянето“.

Диагоналното полагане ви позволява визуално да увеличите площта на стаята, обаче, разходът на материали в същото време се увеличава с 7-8%.

Свързана статия

Как да поставите ламиниран паркет с всички европейски стандарти