Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за кожени дрехи

Как да се грижим за кожени дрехи
Как да се грижим за кожени дрехи

Видео: Как да се грижим за Кожените якета ?! 2024, Юли

Видео: Как да се грижим за Кожените якета ?! 2024, Юли
Anonim

Кожените якета и дъждобраните са извън модата и времето. Те винаги са уместни и подходящи за почти всички. Наближава пролетта и си струва да знаете как да запазите ново нещо, изработено от естествена кожа, така че да поддържа перфектното си състояние възможно най-дълго.

Image

Новият кожен продукт обикновено има характерна миризма. Но това не е причина за неудовлетвореност, а по-скоро обратното (това е знак, че кожата е истинска, а не заместител). С течение на времето миризмата ще изчезне сама. Но за да изчезне миризмата бързо, трябва да поръсите кожения продукт със смляно кафе и да оставите за един ден. След това просто се отърсете от кафето и можете да носите ново нещо. Важно! Този метод не е подходящ за леки кожени предмети, кафето може да ги оцвети.

Не съхранявайте кожени изделия в полиетилен, те трябва да дишат. Можете да използвате специални покривки за дрехи за дрехи. Но най-добре е да съхранявате кожения артикул в хладен, тъмен килер, като го окачите на закачалка с широки накладки (за да избегнете деформация).

Ако нещо е силно набръчкано и трябва да се глади, тогава бъдете особено внимателни. Допуска се гладене на кожен продукт само от грешната страна чрез парче плътна тъкан. Поставете ютията в режим "вълна".

Кожено яке или дъждобран няма да пречат от време на време да избършете с глицерин, той ще придаде блясък (особено полезно е да избършете маншетите и яката, защото те са най-податливи на абразия).

Много тънка и мека кожа може да се избърше със смес от мляко и терпентин (1: 1). След това намажете елемента с безцветен крем и намажете с блясък.