Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за кожените изделия

Как да се грижим за кожените изделия
Как да се грижим за кожените изделия

Видео: ПОДДРЪЖКА НА КОЖЕНИ ИЗДЕЛИЯ С POLIBOY 2024, Юли

Видео: ПОДДРЪЖКА НА КОЖЕНИ ИЗДЕЛИЯ С POLIBOY 2024, Юли
Anonim

Изделия от кожа изглеждат луксозно и много елегантно, особено ако става въпрос за кожено палто или козина от норка. За да могат кожените неща да поддържат красотата си, трябва да знаете как да се грижите за тях.

Image

Кожите трябва да се съхраняват на тъмно, хладно и свободно място. Ето защо, не окачвайте кожено палто в тесен килер с други неща. Тогава до следващия сезон може да изглежда доста грозно.

За летния период е по-добре да опаковате кожено палто в специална светлоустойчива чанта, така че да запази блясъка и красотата си. Необходимо е да окачите кожено палто, за да не се смачка козината. Не позволявайте парфюми, лак за коса или цигарен дим да попадне върху коженото изделие, тъй като козината абсорбира всички миризми като гъба във вода.

И не се страхувайте, ако в естествена козина сте изложени на сняг и дъжд. Естествената козина не се страхува от това. Просто отърсете палто или кожено палто на входа на стаята и окачете, за да изсъхне върху закачалката на палтото или на гърба на стола.

За да се грижите за естествената козина, можете да използвате услугите на кожухар, който ще приведе коженото ви палто в перфектна форма. Можете да го направите сами. За да премахнете замърсителите, които обикновено се натрупват на подгъва, яката и бримките, трябва да разреждате натриев хлорид и амоняк в съотношение три към едно. Избършете козината с това решение. Можете също така да използвате пшенични или ръжни трици. Те трябва да се нагреят и след това да се поръсят върху кожено палто и да се търкат върху петно. Ако кожената козина е бяла, тогава можете да прибягвате до грис или картофено брашно.