Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за кожени палта от овча кожа

Как да се грижим за кожени палта от овча кожа
Как да се грижим за кожени палта от овча кожа

Съдържание:

Видео: ДУБЛЕНКА ДАБЛ ФЕЙС ОВЕРСАЙЗ за полдня👌 Технология красивых швов и обработка края 📐 Мастер-класс 2024, Юли

Видео: ДУБЛЕНКА ДАБЛ ФЕЙС ОВЕРСАЙЗ за полдня👌 Технология красивых швов и обработка края 📐 Мастер-класс 2024, Юли
Anonim

Палтото от овча кожа е най-красивото, топло и удобно зимно облекло за жена. Тя никога не излиза от стил. Само цвета и формата се променят. За да запазите любимите си дрехи в продължение на много години, трябва правилно да се грижите за тях.

Image

Как да се грижим за кожено палто от овча кожа

Палтото от овча кожа е зимно облекло, затова е по-добре да я носите в сухо, мразовито време. Ако козината от овча кожа все още е мокра, тогава тя трябва да се намокри с хартиена кърпа или мека кърпа и да се изсуши на закачалка в стая, далече от източници на топлина и ярко слънце. Категорично е забранено да се изсушава козината от овча кожа с електрически устройства, например, сешоар, тъй като външният вид ще бъде загубен. Не окачвайте навлажнена овча козина в гардероба си, за да не създавате влага.

В никакъв случай не можете да миете палто от овча кожа, тъй като може да стане крехко, грубо и да се промени по размер. Мръсни петна у дома можете да почистите с топло мляко. Разтвор на оксалова киселина и талк може да премахне мазните петна. Повърхност, замърсена с малки петна, може да се почисти с обикновена гума. Портите, ръкавите и джобовете се почистват с гумирана кърпа или изкуствена гъба. А белезникави петна, които се появяват върху продукта, могат да бъдат оцветени с помощта на бои за вълна. За да успеете всичко, трябва да го почистите добре и едва след това да го оцветете, стриктно спазвайки инструкциите.

Ако се появи петно, трябва незабавно да опитате да го почистите с чист сняг или носна кърпа. Трябва да предупредите любимото си нещо от получаване на капки парфюм, дезодорант. В магазините можете да закупите всички видове продукти за грижа за кожата.

Народни средства за отстраняване на петна

Има народни средства за премахване на петна върху козина от овча кожа, например, разтрийте го с коричка изсушен бял хляб или бяла гума. Можете да опитате да го почистите много внимателно с шкурка с фин абразив или да го избършете с влажна кърпа. Можете да премахнете мазните петна с нишесте, а обикновения прах и мръсотия с лента. Ежедневното почистване се извършва най-добре с мека четка или четка от естествен каучук. За да освежите общия външен вид на продукта, можете да облечете тъкан ръкавица на ръката си и да избършете с грис.

Има навик да почиствате палтото си от овча кожа всеки път, когато се върнете от улицата с гумена четка за велур и тогава е осигурен красив външен вид.