Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за домашните хризантеми

Как да се грижим за домашните хризантеми
Как да се грижим за домашните хризантеми

Съдържание:

Видео: Хризантема гүлін отросткадан көбейту. Размножения хризантемы из отростков 2024, Юли

Видео: Хризантема гүлін отросткадан көбейту. Размножения хризантемы из отростков 2024, Юли
Anonim

Хризантемата е невероятно красиво цвете. Отглежда се не само в открита земя, но и в саксии на первази на прозореца. В домашни условия грижата за такова растение има определени разлики.

Image

Хризантемите не понасят много добре топлината. Следователно, температури над 18 ° C се отразяват отрицателно върху тяхното състояние и цъфтеж, което може да се изгуби. Оптималната температура за хризантемите се счита за + 15 ° C. В същото време е невъзможно да се държи цветето на сянка, за да го поддържа, тъй като той много обича светлината. Но и тук трябва да се съобрази с мярката. Много от производители на цветя правят следното: в 6-7 ч. Хризантемите покриват с тъмна пластмасова торбичка и я отстраняват сутрин.

Домашна грижа за хризантема

За такива цветя трябва да се гарантира постоянна грижа. Донасяйки се у дома, не поставяйте хризантеми до други стайни растения. Необходимо е да се отдели отделен прозорец за тях, тогава етапът на аклиматизация ще бъде много по-бърз. Това обикновено отнема от 1 до 3 седмици. След което е необходимо да се тори. За целта използвайте азотни торове. Ако образуването на пъпки вече е започнало, тогава ще бъде необходимо да се използват калиеви състави за влизане в почвата. Горната превръзка трябва да се прави 1 път на 2 седмици.

Поливането на хризантеми е необходимо съгласно специална схема. Не забравяйте, че такива растения не обичат висока влажност, в противен случай кореновата система ще започне да гние. Изсушаването на почвата обаче също не трябва да се допуска, тъй като цветето ще изсъхне. Ето защо се счита за оптимално да се поливат хризантеми 2-3 пъти седмично.

В повечето случаи такива растения образуват малки пъпки у дома. Но можете да ги направите по-големи и да удължите времето за цъфтеж. За да направите това, премахнете някои от малките пъпки по леторастите. Освен това е необходимо да се извърши навременна резитба на растението, за да се предотврати растежа му във височина. В противен случай пъпките ще се образуват само в горната част на цветето. За да се борите с този проблем, можете също да използвате специални инструменти, за да предотвратите бързия растеж на хризантемите.