Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мазните петна по кожата

Как да премахнете мазните петна по кожата
Как да премахнете мазните петна по кожата

Видео: АКНЕ - МОЯТ ОПИТ И ИСТОРИЯ + СНИМКИ 2024, Юли

Видео: АКНЕ - МОЯТ ОПИТ И ИСТОРИЯ + СНИМКИ 2024, Юли
Anonim

Проблемът с различни видове петна по кожени мебели или неща е доста често срещан. Възможно е да се елиминира дори без да се прибягва до услуги за химическо чистене, но като се използват прости и достъпни съвети на хората.

Image

Ще ви трябва

  • - разтвор на амоняк;

  • - ацетон;

  • - терпентин;

  • - бензин;

  • - талк;

  • - сапун;

  • - сода за чай;

  • - амоняк;

  • - формалин;

  • - магнезия;

  • - вода.

Инструкция за употреба

1

Като правило можете да премахнете мазно петно от кожен продукт, като използвате разтвор на амоняк, ацетон, терпентин или бензин. Но този метод е подходящ, ако кожата не съдържа нитро покритие.

2

Не по-малко ефективен в борбата срещу мазните петна чай сода. За да направите това, разредете 1 чаена лъжичка сода за хляб в чаша топла вода. Втрийте внимателно желания участък с получения разтвор, докато се образува пяна. След това отстранете всички остатъци от замърсявания със суха кърпа. Повторете тази процедура, докато замърсяването напълно изчезне.

3

Също така, талкът на прах, смесен до състояние, наподобяващ паста с бензин, често се използва за премахване на мръсотията по кожата. Получената смес се нанася върху замърсената зона и се оставя за 2-3 часа. След като мазнината се абсорбира напълно в праха, намажете с четка останалата смес и избършете областта с влажна кърпа.

4

Разтвор на амоняк се бори много добре с мазни петна. За целта смесете 1 чаена лъжичка топла вода с 1 чаена лъжичка амоняк и 1 чаена лъжичка сапунен чипс. Между другото, водата в този случай може да бъде заменена с мляко. Получената консистенция избършете петното до пълното му отстраняване. Изплакнете останалия разтвор с чиста вода.

5

Ако петното е много абсорбирано в кожения продукт, тогава продукт на базата на формалин ще ви помогне. За да го приготвите, ще ви трябва 1 супена лъжица сапунен чипс, 1 супена лъжица разтвор на амоняк (5%), ? чаши формалин. Смесете тези съставки и нанесете върху мазно петно ​​за 1-2 часа. След това разтрийте замърсената зона със същия разтвор. В края избършете всичко с топла, чиста вода. Повторете, ако е необходимо.

6

Мазно петно ​​върху светлата кожа се третира със специална паста. За да го приготвите, се нуждаете от 1 чаена лъжичка бензин, 1 чаена лъжичка талк на прах, 1 чаена лъжичка магнезия (на прах). Смесете добре всички съставки и нанесете върху замърсена зона. След 15-20 минути добавете малко бензин към сместа и оставете всичко да изсъхне напълно. След това отстранете останалата пудра със суха кърпа или четка.