Logo decormyyhome.com

Как да измиете одеяло от полиестер

Как да измиете одеяло от полиестер
Как да измиете одеяло от полиестер
Anonim

Одеялото от синтепон забележително запазва топлината по време на сън, което го прави толкова удобно да се къпете в леглото. Но рано или късно идва време да измиете одеялото, тъй като в него се натрупва голямо количество прах и пот. Но много хора се интересуват от един и същ въпрос: възможно ли е да измиете одеяло от синтетичен зимувател и ако е така, как да го направите правилно?

Image

Инструкция за употреба

1

Със сигурност на вашия одеало е запазен вграден етикет, който ясно показва как да измиете правилно продукта и при каква температура. Съвременните автоматични перални машини имат огромен брой функции и режими на пране. За да измиете одеялото, трябва да изберете правилния режим и температура на водата (въз основа на етикета). Най-често не трябва да надвишава 40 градуса върху синтетичния материал. Използвайте мек прах или деликатен детергент, който не съдържа белина или реагенти.

2

Одеалата от синтепон са в състояние да издържат на многократно измиване и дълго време запазват първоначалния си вид, не се деформират. Синтепоновите влакна не образуват бучки по време на измиване и не отпадат. Материалът запазва мекота, еластичност и бързо се възстановява. След задълбочена функция за изплакване и въртене, той изсъхва достатъчно бързо.

3

След измиване извадете одеялото от барабана на пералнята и го разтегнете леко. Оставете да изсъхне при естествени условия в разширена форма, периодично го обърнете и разклатете. Препоръчва се да перете одеялото веднъж на три месеца.

4

Можете да измиете одеялото от синтепон на ръка, но е много по-трудно, защото когато намокрите става просто непоносимо и не можете да направите без помощ тук. Поставете одеялото във ваната и изсипете нужното количество вода (температурата трябва да бъде 30 градуса), като разтворите течния препарат в него. Както трябва, разтрийте го, можете дори да свалите обувките си и да се разхождате около одеялото. Изплакнете го обилно няколко пъти и оставете да се отцеди. След такова измиване одеялото ще изсъхне много по-дълго.

5

Ако вашето одеяло просто не се побира в барабана на пералнята или не пасва на теглото на товара, тогава е по-добре да го дадете на химическо чистене, където за кратък период от време и много евтино те ще доведат синтетичния зимизер в пълен ред.