Logo decormyyhome.com

Как да измиете изкуствена козина

Как да измиете изкуствена козина
Как да измиете изкуствена козина

Видео: 12 Ideas On How To Make Your Bedroom Coziest Place 2024, Юли

Видео: 12 Ideas On How To Make Your Bedroom Coziest Place 2024, Юли
Anonim

Изкуствената козина постепенно замества естествената козина - и това е разбираемо. По-евтино е и по-лесно. Можете да шиете от него топли дрехи и все още да не мислите, че заради това е необходимо да се убиват животни. Понякога изкуствената козина по своята текстура не се различава от естествената. Той има още едно значително предимство. Много е удобно да се грижите за него. Продуктите от изкуствена кожа могат да се перат периодично.

Image

Ще ви трябва

  • - продукт от изкуствена кожа;

  • - таз;

  • - вода;

  • - прах за пране:

  • - амоняк;

  • - рафиниран бензин;

  • - лимонов сок;

  • - гумена гъба;

  • - четка за дрехи;

  • - прахосмукачка.

Инструкция за употреба

1

Всеки продукт от изкуствена кожа трябва да има етикет или поне етикет, който показва условията на пране. Не всички продукти могат да бъдат измити, но в повечето случаи е възможно. По правило продуктите, изработени от изкуствена кожа, се мият ръчно при температура около 40 ° C, като се използват специални или универсални почистващи препарати. Можете също да използвате пералня, ако има нежен режим.

2

Преди измиване почистете продукта от изкуствена кожа. За тази цел най-подходяща е прахосмукачка с мека четка. Вакуумирайте целия продукт отпред и отзад.

3

Пригответе сапунен разтвор. Можете да използвате универсален прах за пране или висококачествен сапун за пране. Намокрете обикновена четка за дрехи в разтвора и почистете продукта. Изплакнете продукта с топла течаща вода, след това изсушете при стайна температура. Не изсушавайте изкуствена козина на парен нагревател или до нагреватели.

4

На продукт, изработен от изкуствена кожа, като на всякакви други дрехи, може да се появи голямо разнообразие от петна. Обикновено яката и маншетите се замърсяват повече от останалите. Навлажнете гумена гъба в почистен бензин, изстискайте я старателно и отстранете замърсяванията. След тази процедура нещото трябва да се излъчи. Предварително е по-добре да изпробвате ефекта на бензина върху стелт зона.

5

Ще ви е необходим и бензин, за да премахнете петна от мазнини. Смесете го с равно количество нишесте. Покрийте замърсената зона със сместа. Разтрийте правилно състава. Оставете продукта да изсъхне и извадете продукта с четка. Повторете процедурата, ако е необходимо. Не използвайте бензин за почистване на изкуствен астрахан.

6

Белите продукти изискват специални грижи, особено ако не могат да се мият. Често върху тях се появяват жълти петна. Смесете лимонов сок с вода в съотношение 1: 1. Накиснете четката в този състав и внимателно отстранете жълтостта.

7

Предмети от кожа, които не могат да се перат, често са облицовани. В този случай тя също трябва да бъде почистена. Почистете го с амоняк. Можете също така да приложите смес от това вещество с денатуриран алкохол в съотношение 1: 1.

8

Накиснете артикулите, които се мият, в топла вода с препарат за вълна или коприна. Уверете се, че нещото е напълно потопено във вода, но не е много компресирано. Задръжте продукта във вода за 15-30 минути, след което изстискайте леко. Най-добре е да го увиете в памучна кърпа и внимателно да изцедите водата. Направете същото след изплакване. Невъзможно е да усуквате изкуствена козина.

9

Закачете продукта на закачалка. Изкуствената козина обикновено не се опъва, така че сушенето върху хоризонтална повърхност не е необходимо. Изсушете продукта на стайна температура.

Обърнете внимание

Докато козината изсъхне, нищо не трябва да се изглажда. Можете само леко да изправите яка, маншети и други детайли.