Logo decormyyhome.com

Как да измиете бяла козина

Как да измиете бяла козина
Как да измиете бяла козина

Видео: Време за баня за коте без козина: "Не искам да се мия!" 2024, Юли

Видео: Време за баня за коте без козина: "Не искам да се мия!" 2024, Юли
Anonim

За да може козината да служи по-дълго, трябва правилно да се грижите за нея. Освен това той е много настроен и деликатен, особено бялата козина. Продуктите от него запазват своята привлекателност не много дълго. Те бързо избледняват и пожълтяват, а замърсяването може да се види веднага по тях. Затова рано или късно възниква въпросът с измиването на козината.

Image

Ще ви трябва

  • лимонов сок;

  • -nashatyrny алкохол;

  • -shampun;

  • нишесте;

  • -benzin.

Инструкция за употреба

1

Механизмът за почистване зависи от вида на бялата козина (изкуствена или естествена). Не трябва да има специални проблеми с изкуствена кожа. Това е текстилен продукт с купчина. Измийте в топла вода (не по-висока от 40 градуса) с прах или шампоан.

2

Изплакнете добре и не усуквайте, просто леко изстискайте, увийте в лист и след това изсушете в изправена форма при стайна температура.

3

Ако изкуствената бяла козина е жълта, тогава нанесете върху нея смес от вода и лимонов сок, смесете ги в равни пропорции и я намажете с четка.

4

Естествената кожа е по-сложна. Кожухарите препоръчват да го предпазват от дъжд и сняг, а още повече не го съветвайте да се мие, тъй като кожите могат да започнат да се разпръскват и космите ще изпаднат. Ето защо, в случай на силно замърсяване, е по-добре да върнете такъв продукт на химическо чистене, като същевременно изберете специалист, специализиран в почистването на кожени изделия.

5

Като се има предвид, че козината издържа средно 5 химически чистачки, ако просто трябва да освежите козината, почистете къщата. Това ще бъде така нареченото сухо измиване. Преди да го държите, проверете месдра за здравина. За да направите това, смесете 50 ml топла вода, 2 капки амоняк и 1 капка шампоан, нанесете капки върху мезрата на различни места. Ако когато се опитате да го разтегнете, той не се счупи, тогава можете да го „изтриете“.

6

Поръсете козината с картофено нишесте и внимателно разтрийте продукта, след това го напръскайте от бутилката със спрей със сапунена вода и я разтрийте отново. Оставете козината да изсъхне на стайна температура, когато изсъхне, намажете я добре и я срешете.

7

Ако има мазни петна върху бяла козина, избършете ги първо с кърпа, навлажнена с разтвор на бензин и прах за пране, след това с чист бензин и след това нишесте. Можете да използвате паста от бензин и нишесте.

8

Ако трябва да почистите цялата козина, например, от заек или арктическа лисица, след това отворете лигавицата, вземете 2-3 кг нишесте и „къпете“ козината в нея с ръце, както при нормално измиване. След това разклатете добре козината, намажете я с четка за дрехи и я срешете. Резултатът ще ви направи много щастливи.