Logo decormyyhome.com

Как да събираме живак

Как да събираме живак
Как да събираме живак

Видео: Unturned Ебаси мелетоо със живака...Лудии смее!!! 2024, Юли

Видео: Unturned Ебаси мелетоо със живака...Лудии смее!!! 2024, Юли
Anonim

Ако живачен термометър случайно се срине във вашия дом, тогава няма нужда да се паникьосвате. Но не можете да го оставите на пода, тъй като живакът се изпарява и изпаренията му са много токсични. Опасни последици могат да бъдат избегнати, ако живакът се събере и изхвърли навреме и правилно.

Image

Ще ви трябва

  • - гумени ръкавици

  • - спринцовка или капкомер

  • - хартиени салфетки

  • - слънчогледово масло

  • - стъклен буркан

  • - лепенка

  • - почистващ препарат с хлор

Инструкция за употреба

1

Първо, трябва да премахнете всички хора от помещенията и особено децата. Необходимо е да затворите прозорци и отвори, докато събирате живак. В никакъв случай не вземайте живак с ръце и не допускайте контакт с кожата. Дрехите трябва да се изхвърлят, ако капка живак попадне върху него.

2

Необходимо е да покриете капките живак с мокри парцали, за да не се разпространи в стаята, но и да не го избършете. Не можете да използвате прахосмукачка за почистване на термометъра, тъй като той само ще влоши ситуацията, загрявайки живака до температурата на изпаряване.

3

Можете да съберете живак със спринцовка, пипета или да я поставите върху лист хартия със салфетка, навлажнена със слънчогледово масло. Трябва да съберете живак в гумени ръкавици. Много малки капки лесно се хващат с помощта на лента или лента. След това живакът трябва да се постави в стъклен буркан, наполовина напълнен с вода.

4

Най-добре е събраният живак да се прехвърли в Министерството на извънредните ситуации и да не се замърсява околната среда. Мястото, където е бил живакът, трябва да се третира с препарат, съдържащ хлор. След почистване стаята трябва да бъде добре проветрена в продължение на няколко часа.