Logo decormyyhome.com

Как да направите скоба от импровизирани инструменти

Как да направите скоба от импровизирани инструменти
Как да направите скоба от импровизирани инструменти

Съдържание:

Видео: 10 най-продавани дървообработващи инструменти за 2020 г. Amazon 2024, Септември

Видео: 10 най-продавани дървообработващи инструменти за 2020 г. Amazon 2024, Септември
Anonim

Скобата е тип скоба и се използва за плътно притискане на части заедно или за фиксираното им фиксиране. Често има нужда от залепване на нещо, отрязано, след фиксиране на елемента и т.н., тогава не можете да направите без скоба. С малка нужда от скоба, покупката на специален инструмент не е необходима, можете сами да направите скоба.

Image

Материали за изработка на обикновена скоба

Разглежданият домашен модел скоба има ограничени възможности за приложение, но все още има определена полза от използването му. Скоба, изработена от дърво, трябва да бъде фиксирана към работната маса или към всеки работен плот, който има всеки домашен майстор.

Домашният порок трябва да бъде направен от твърда дървесина. По предназначение са доста подходящи такива видове материал като бук, бреза, дъб или ясен.

Изисква закупуването на чифт резбови пръти: с дължина 200 мм, диаметър 5 мм. Вземете втората двойка пръти с малко по-къса дължина - 120 мм, но със същия диаметър, към прътите също се подбират гайки. Ако не е възможно да закупите представения материал, тогава в гаража на всеки собственик винаги ще има необходимите импровизирани средства, макар и с различен размер.

Ще са необходими две дъски от шперплат с размери 15x160x200 mm. Необходими са и две летви с размери 20х40х240 мм.

Процесът на сглобяване на първата част от скобата за дърво

Вземете чифт летви, дължината на които е 240 мм. Тези летви са фиксирани към работния плот. За да направите това, в тях се пробиват дупки на идентични места, така че релсите да бъдат допълнително изтеглени от подготвените пръти.

Единият от летвите трябва да бъде пробит и положен с ръб, а вторият - с равнина. Това се прави за тези цели, за да се осигури стабилна здравина на домашната конструкция. Ако има желание за изграждане на по-траен механизъм - струва си да поставите и двете шини на ръба.