Logo decormyyhome.com

Как да си направим дренажни кладенци направете сами

Как да си направим дренажни кладенци направете сами
Как да си направим дренажни кладенци направете сами

Съдържание:

Видео: КАК ДА СИ НАПРАВИМ КЛАДЕНЕЦ - AYDEMIR PICTURES 2024, Септември

Видео: КАК ДА СИ НАПРАВИМ КЛАДЕНЕЦ - AYDEMIR PICTURES 2024, Септември
Anonim

За да поддържате основата на селска къща в добро състояние, е необходимо да й осигурите защита от въздействието на валежите. Инсталирането на дренажен кладенец ще помогне за премахване на излишната влага от основата.

Image

Дренажните кладенци са надеждни помощници в борбата срещу повишената влажност на обекта. Устройството им помага за премахване на излишната влага, докато дълбочината на подпочвените води се увеличава. При повишена влажност на почвата мястото често е заблатено, влагата постоянно се натрупва върху него. Ако пренебрегнете устройството на дренажната система, под влияние на прекомерна влажност, основата започва да отшумява след известно време, през зимния сезон почвата замръзва и се деформира.

Какви могат да бъдат дренажни кладенци

Кладенците могат да бъдат поглъщащи, натрупващи или гледащи. Последният сорт има специфично предназначение - той не е организиран за натрупване на вода в него, а за проверка и почистване на системата. Те могат да бъдат инсталирани в ъглите на системите или на места, където няколко клона се срещат наведнъж - има по-голяма вероятност от запушване на тръби. За такъв кладенец размерът се избира в зависимост от това дали човек ще слезе там, за да извърши почистване.

Монтират се абсорбционни кладенци, т.е. филтриращи кладенци с цел дрениране на почвата. В дълбочина те се движат в рамките на два метра. На дъното на кладенеца е направен филтър от чакъл, чакъл, счупена тухла или други подобни материали. Ако няма начин да подредите такъв кладенец, направете финансиран, тоест прием на вода. За да го инсталирате, трябва да изберете най-ниската точка на сайта - така ще бъде по-удобно водата да се оттича. За да изпомпвате вода, инсталирайте електрическа помпа.

Като материал за кладенец могат да се използват пластмасови или бетонни пръстени. Бетонните изделия имат по-дълъг експлоатационен живот, но поради масивността им, използването им ще бъде по-трудно. В зависимост от предназначението на кладенеца, размерите му могат да бъдат различни и преди да купите тръби, първо трябва да решите кой диаметър се нуждаете.