Logo decormyyhome.com

Как сами да почистите кожено палто

Как сами да почистите кожено палто
Как сами да почистите кожено палто

Съдържание:

Видео: Песня ЗУБКИ - Brush your teeth song - Чистим зубы 2024, Юли

Видео: Песня ЗУБКИ - Brush your teeth song - Чистим зубы 2024, Юли
Anonim

Всяко естествено кожено палто започва да губи своята привлекателност с течение на времето: козината, искряща на слънце, затъмнява, покрива се с петна от козметика или пръски от мръсотия, залепва върху ледени буци от валежи. Отърви се от тези проблеми ще помогне на висококачественото почистване на коженото палто, което може да се направи у дома.

Image

Преди настъпването на зимния сезон въпросът за това как да почистите кожено палто, за да не повредите козината и да възстановите предишната й красота, става много актуален. Преди да пристъпите към самостоятелно почистване на козината у дома, се препоръчва да тествате почистващите препарати в незабележима зона на козината.

Палто за химическо чистене

Ако естествената козина е загубила блясъка си и на повърхността й се е появила малка мръсотия, тогава почистването на кожено палто у дома трябва да започне, като внимателно избиете натрупания прах. За да направите това, кожената козина или леко се разклаща няколко пъти, или се поставя върху леко влажна кърпа и внимателно се избива. Не се препоръчва използването на прахосмукачка за тази цел - насочен силен поток въздух може да повреди структурата на вилите.

Тогава козината внимателно се сресва в посока на растежа си, механично отстранява отпадналите области и възли. Много е удобно да използвате метални четки, продавани в магазините за домашни любимци. Но за да не се повреди козината, зъбите на четката трябва да бъдат покрити с памучен тампон. След това пристъпете директно към почистване на козината, като избягвате използването на агресивни почистващи препарати.

Кожената козина се поставя върху хоризонтална повърхност, отгоре леко се поръсва с талк на прах и, като се сложат памучни ръкавици, леко разтрийте козината с ръце, а след това внимателно разклатете талк на прах. Не замествайте този продукт с нишесте, брашно, трици или дребни зърна - ако тези вещества се заседнат между вилите, те могат да привлекат молци и други насекоми.

Също така не се препоръчва използването на петролни продукти, оцет, алкохол, сол и солни разтвори за почистване на кожено палто у дома - тези вещества могат безнадеждно да съсипят козината, особено ако са били боядисани. По-добре е да използвате сух горещ пясък или дървени стърготини от широколистни дървета, които се поръсват с малки участъци от козина, внимателно се търкат с ръце и се променят, докато станат мръсни.