Logo decormyyhome.com

Как сами да смените струната на електрическа китара

Как сами да смените струната на електрическа китара
Как сами да смените струната на електрическа китара

Видео: Как да сменим струните на акустичната си китара 2024, Август

Видео: Как да сменим струните на акустичната си китара 2024, Август
Anonim

Всеки китарист е изправен пред необходимостта от смяна на струните. Струните се спукват, износват, китарата бързо се разстройва. Поставянето на струни на електрическа китара е малко по-сложно, отколкото на акустика, но ще ви трябват някои допълнителни инструменти.

Image

Ще ви трябва

  • - инструкции за електрическа китара;

  • - низ;

  • - електрическа китара;

  • - отвертка;

  • - щипки;

  • - яката.

Инструкция за употреба

1

Купете съвпадащи низове. По-добре е да имате на склад няколко комплекта от един и същ тип струни, така че в подходящото време да са винаги под ръка. Винаги има място за тях. Vorotok също е по-добре да се носи със себе си, той значително улеснява живота на човек, който свири на акустична китара, а собственикът на електрическа китара е просто необходим. Различните китари имат различни притежатели, така че внимателно прочетете инструкциите как са прикрепени вашите струни и как да ги премахнете правилно.

2

Премахнете старите струни. Това може да стане по два начина - лека закуска с телени резачки или леко усукани от колчета. Първият метод се използва в спешни случаи, когато струните трябва да бъдат премахнати много бързо. В този случай трябва да внимавате да не изкривите шията, тоест не трябва да хапете всички струни подред, а в определена последователност. Започнете с първия (най-тънък), след това хапнете до шестия, след това чифт 2-5 и накрая централните 3 и 4 струни. Вторият метод е по-безопасен и по-надежден, но отнема известно време. Най-добре се отстраняват струните в същия ред. Издърпайте струните от връзките. Обърнете внимание на това как струните се закрепват в държачите.

3

Вижте маркирането на нови струни. Ако не, ги подредете по дебелина. Обърнете особено внимание на средните струни. Шести и пети, дори начинаещите китаристи се бъркат доста рядко, като пети и четвърти, но вместо втория, поставянето на третото е доста лесно и тогава цялата работа ще тръгне надолу.

4

Започнете да нанизвате с най-дебелия, тоест с шестия. Държачите на струните могат да бъдат различни, някои инструменти изискват развиване на задната стена, за да преминат струната в моста, други не се нуждаят от това. След шестия се поставя първият низ, след това петият, вторият, четвъртият и третият.

5

Вкарайте свободния край на връвта в отвора на върха. Това се прави точно както при акустиката. След това трябва да изберете дължината на работната част на низа. Този момент е много важен. Работната част се състои от два сегмента - един, който се колебае по време на играта, и един, който е навит на колче.

6

Сложете китарата в скута си. Лентата трябва да е насочена вляво. Задръжте връвта на клада. С втората си ръка определете работната дължина. За целта поставете показалеца на дясната си ръка под тетивата и леко я издърпайте. Изправете средния пръст. Тя трябва да опира до тялото точно между пикапите. Счупете излишното парче, което се появява отстрани на котлета.

7

Издърпайте връвта. По-добре е да завъртите колчето с копче. Дръпнете връвта през цялото време с пръсти и разпределете завоите равномерно. За първата и втората струна са достатъчни 2-4 оборота около колчето, за третия - не повече от три оборота, за четвъртия, петия и шестия - два оборота. Когато напрежението стане умерено, не се опитвайте да го коригирате веднага, а поставете следващия низ.

8

След като всички струни са на мястото си, продължете с настройката. Електрическата китара може да бъде настроена според обичайната тунинг вилка или електронен тунер, който ще намерите във всяка програма за китара.