Logo decormyyhome.com

Как да почистите синтетичен дворец у дома

Как да почистите синтетичен дворец у дома
Как да почистите синтетичен дворец у дома

Съдържание:

Видео: Изработване на саксия с циментова саксия / 1.42 USD 6 саксии с цветя 2024, Юли

Видео: Изработване на саксия с циментова саксия / 1.42 USD 6 саксии с цветя 2024, Юли
Anonim

Да почистите синтетичен дворец у дома е достатъчно лесно. Такива продукти не се страхуват от вода, докато, за да премахнете мръсотията от повърхността им, можете да използвате всякакви методи и средства: както народни, така и модерни.

Image

Сол или сняг

Можете да освежите синтетичните настилки през зимата с обикновен сняг. За целта го сложете на купчина върху снега и внимателно го избийте. За да извършите такава процедура в извънсезонния период, използвайте трапезна сол: изсипете я върху замърсените зони на вашия дворец и я оставете за няколко часа. Веднага след като изтече определеното време, пометете двореца с метла, напоена с топла вода с малко количество прах, след което го вакуумирайте.

Чаени листа

Чаените листа ефективно ще освежат цвета на тъмния синтетичен дворец. Вземете оставените след пиенето чайни листа от чая, изстискайте го и поръсете върху повърхността на двореца. След половин час внимателно метете. Всичко - продуктът отново е чист.

дървени стърготини

Този метод е подходящ само за леки килими, изработени от синтетика. Навлажнете дървените стърготини в сапунен разтвор и го обработете с килим. Дървесната субстанция абсорбира мръсотията много бързо, просто трябва да пометете дървени стърготини (около час след нанасяне) и да вакуумирате пода, щом е напълно сух.

Как да премахнете мазните петна

Ако на вашия дворец са се образували грозни мазни петна, можете да се отървете от тях с талк на прах или брашно: изсипете някой от тези продукти върху замърсената зона и оставете за 20 минути. След това отстранете всичко и разтрийте петното с гъба, натопена във вода, с добавяне на препарат за миене на съдове.

За да премахнете хроничните мазни петна, използвайте следния метод: смесете 1 супена лъжица. л. вода с 1 ч.л. сода и нанесете сместа върху петното. След половин час извадете почистващото средство с влажна кърпа.

Петна от различни напитки

Петната от какао, чай или кафе могат да се справят с използването на глицерин. Поставете го върху замърсената зона и го оставете за една нощ. На сутринта старателно избършете петното с гъба, потопена в сапунена вода.

Що се отнася до петна от червено вино или плодови сокове върху синтетично тъкане, трябва да ги премахнете веднага, когато се появят. Вземете чиста, суха салфетка и я изтрийте с петно ​​(просто не търкайте), след което третирайте тази зона с разтвор на вода с глицерин (за 1 литър вода 1 супена лъжица глицерол). Оставете за няколко минути и изплакнете с чиста топла вода.