Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от домашна муха

Как да се отървете от домашна муха
Как да се отървете от домашна муха

Видео: Работи ли?! Домашна маска срещу пори и черни точки! 2024, Септември

Видео: Работи ли?! Домашна маска срещу пори и черни точки! 2024, Септември
Anonim

Мухите в къщата причиняват много различни неприятности. Те постоянно пречат на съня, бръмчат отвратително, хапят и се стремят да влязат в храната. Освен това те са носители на инфекциозни заболявания, които могат да бъдат изключително опасни за здравето. Има много методи за борба с мухите, но не всички от тях са безопасни за хората и други обитатели, например аквариумни риби, растения и домашни животни.

Image

Ще ви трябва

  • - лепяща лента;

  • - 90 грама колофон;

  • - 30 милилитра растително масло;

  • - сироп или мед;

  • - лен и вратига цветя;

  • - черен пипер.

Инструкция за употреба

1

Не създавайте мухи. Винаги премахвайте трохите и хранителните остатъци от масата, пода и столовете. Затегнете прозорците с мрежа - това ще направи къщата по-малко достъпна за насекоми. Ако много мухи са влезли в стаята, организирайте чернова. Това ще помогне да се отървете от повечето насекоми.

2

Закачете специално закупени лепилни ленти на мухи. Можете да ги закупите в почти всеки магазин за хардуер. По желание можете сами да направите велкро за мухи. Разтопете 90 грама колофон на слаб огън. Към получената маса добавете 30 милилитра растително масло и разбъркайте всичко старателно. За стръв, добавете малко сладък сироп или мед към сместа. След като получената маса изстине, нанесете я върху картон и я оставете на мястото, където най-често се събират мухите.

3

Разбъркайте малко черен пипер в подсладената вода и го оставете за малко на перваза на прозореца. След два до три дни ще видите как всички мухи изчезват. Като превантивна мярка водата може да се остави за няколко дни и след това да се отстрани.

4

Не забравяйте, че мухите не понасят миризмата на вратига, рициново масло, обикновен лен и рициново масло. Пригответе ленен ленен бульон и го добавете към млякото. Поставете контейнера с получената течност върху перваза на прозореца. Скоро ще откриете, че всички мухи са изчезнали. Поставете вратичките в ъглите на стаите. Можете да използвате както сухи, така и цъфтящи растения. Мухите не понасят тази миризма, така че веднага ще напуснат дома ви. Рициново масло, засадено добре под прозорец в двора или на перваза на прозореца в апартамента.

5

Захаринът ще ви помогне да се отървете от малките мухи. В няколко капки мед добавете малко захарин и разбъркайте добре. В получената смес накиснете малко парче хартия и го изсушете напълно. Когато се появят мухи, ще ви е достатъчно леко да навлажнете хартията и да изчакате резултата. След няколко дни всички мухи ще изчезнат. Не изхвърляйте хартията, а я скрийте до следващия път.