Logo decormyyhome.com

Недостатъци на килимите с дълги коси

Недостатъци на килимите с дълги коси
Недостатъци на килимите с дълги коси

Съдържание:

Видео: QUALITY CONTROL IN AQUASCAPING - BEAUTIFUL AQUASCAPES AT GREEN AQUA 2024, Юли

Видео: QUALITY CONTROL IN AQUASCAPING - BEAUTIFUL AQUASCAPES AT GREEN AQUA 2024, Юли
Anonim

Плетените килими с купчина обикновено са предназначени за украса на подове. Те изпълняват няколко функции в интериора: те са декоративни елементи, изолират подовата повърхност и са звукоизолирани. В стаята, където килимът лежи на пода, се усеща топлина и домашен уют. Напоследък особено добре популярни сред дизайнерите са килимите с дълги нокти, които дори имат отделно име - рошави (от английското shaggy - shaggy).

Image

Какви са килимите

Килимите са изработени както от естествени материали: коприна, вълна и памук, така и от синтетични нишки: акрил, найлон, полиестер и полипропилен. Естествените килими са по-трайни, докато синтетичните килими са по-лесни за грижи. Основата на естествените килими е плътна памучна тъкан, докато синтетичните килими са гума или винил. Цената на килима зависи не само от материала на производство, но и от височината на купчината, колкото по-дълго е, толкова по-скъп ще бъде килимът, ceteris paribus.

Недостатъци на килимите с дълги коси

Може би основният недостатък на такъв килим ще бъде неговата цена, защото цената на 1 квадратен метър вълнен килим със средна купчина започва от 800 рубли, докато квадратен метър рошав килим ще ви струва по-малко от 3000 рубли.

Но най-често те са направени от смес от естествени и синтетични прежди, което ви позволява да създавате най-сложните цветови комбинации и да удължите живота на такива продукти. В допълнение, килимите с дълги купчини не са алергенни, имат замърсяващи и антистатични свойства.

Разбира се, те не са подходящи за коридори и места за разходка в къщата - в тези случаи купчината много бързо ще поеме и ще бъде заличена и върху тях ще се образува удряна пътека. Но в просторна всекидневна, където има малко мебели или в уютна спалня или детска стая, дългоногите ще бъдат най-добре дошли.

В хола, рошавите килими дори могат да бъдат поставени отгоре на обикновена настилка от килим без мъх, те изглеждат много впечатляващи.