Logo decormyyhome.com

Какви цветя да засадите в саксии на улицата

Какви цветя да засадите в саксии на улицата
Какви цветя да засадите в саксии на улицата

Съдържание:

Видео: епизод 4 - Отглеждане на луковични цветя 2024, Юли

Видео: епизод 4 - Отглеждане на луковични цветя 2024, Юли
Anonim

Саксийните цветя са идеални за балкони и лоджии, както и за декора на селски къщи и други сгради. Цветята в саксии могат лесно да създават ароматни цветни лехи дори там, където практически няма свободно пространство.

Image

срамежлива

Деликатните весели цветя "Impatiens" ще допълнят красотата и лекотата на дизайна на всяка стая или улица. Това придирчиво растение цъфти обилно както в саксии, така и в открита земя.

Морган Седун

Това растение се нарича още магарешка опашка или маймунска опашка. По време на цъфтежа на дългите му стъбла се появяват красиви пискюли от малки розови цветя, покрити с гъсти месести листа. Това непретенциозно растение разкрива цялата си красота на ярка слънчева светлина и не понася сянка.

хризантеми

Тези цветя растат добре на земята и в саксии. Хризантемите цъфтят в средата на лятото и цъфтят до есента, без да изискват специално внимание. Те понасят както изобилното слънце, така и страната на сянката. Разнообразието от цветове и форми на хризантема ви позволява да създавате живи композиции в саксии и кошници.

Тревен фонтан

Много необичайно растение ще служи като отличен декор за композицията, а също така ще расте красиво самостоятелно. При добро осветление и умерено поливане тревата на фонтана ще шипне целогодишно.

Tradescantia

Това е едно от най-непретенциозните цветя, което лесно расте в саксии и на открито. Традесканцията има различни цветове на листа и цветя, в зависимост от сорта на растението. По правило пъстроцветните листа на това растение са придружени от бели, люлякови или сини цветя с малък размер.

върбинка

Това е любимо растение на много цветни градини и градинари. Благодарение на различни сортове и цветове, Verbena активно украсява цветни лехи, пързалки, а също така изглежда страхотно в висящи саксии. Основното условие за непрекъснатия цъфтеж на вербена е наличието на навлажнена почва. Това фотофилно растение е предпазливо от пряка слънчева светлина.

лобелия

За дългосрочен цъфтеж на едногодишните лобелии са необходими прости грижи и навременно поливане. Това цвете трябва да бъде защитено от пряка слънчева светлина и да не позволява на земята да изсъхне в саксия. Бели, сини, сини и лилави цветя на лобелия образуват непрекъснато цъфтящо цветно легло и висящи от саксия, красиво го обвиват.