Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от червено вино

Как да премахнете петна от червено вино
Как да премахнете петна от червено вино

Съдържание:

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Най-добрата вечер може да бъде засенчена от случайно разлята чаша червено вино по дрехите. Няма причина да се разстройваме, защото замърсяването може да бъде елиминирано по различни начини.

Image

Съвременни методи за премахване на петна от вино

Препаратите за отстраняване на петна без хлор могат да помогнат за премахване на петна от дрехите. Когато избирате, обърнете внимание на целта на средствата - те могат да бъдат за бели и цветни тъкани, както е написано на опаковката.

Погледнете в инструкциите за употреба, колко минути са ви необходими, за да запазите продукта върху тъканта. Ако го оставите за по-дълго време, материалът може да промени цвета си. Използвайте препарати за отстраняване на петна, за да премахнете мръсотията от нежните продукти с изключително внимание, тъй като те могат да ги повредят.

Качествените прахове също ще помогнат да се отървете от петна от червено вино. Разтворете достатъчно количество от продукта в топла вода и накиснете продукта. След няколко часа прехвърлете в машината или измийте ръчно.

Народни методи за елиминиране на петна от червено вино

С цветни дрехи можете да премахнете петното с помощта на яйчен жълтък и глицерин - компонентите трябва да се смесват в равни пропорции. Нанесете сместа и оставете за няколко часа, след което измийте с помощта на прах.

Вълнените и копринени елементи изискват по-деликатен подход. За да премахнете петното, винен алкохол и глицерин, смесени в съотношение 1: 1, са оптимални. Навлажнете памучна вата или диск, прикрепете към петно ​​и изчакайте няколко часа. Измийте внимателно с гел, който е подходящ за грижа за тъканите.

Можете да се отървете от петна от вино със сол. Изсипете го върху кърпа и оставете да преседи 10 минути, разклатете и отново поръсете с прясна сол. Навлажнете проблемната зона с лимонов сок и след 30 минути накиснете продукта и измийте. Моля, обърнете внимание, че тази опция е подходяща само за памучни тъкани.

Подходящ е разтвор на водка, глицерин и амоняк. Разбъркайте внимателно компонентите в равни пропорции, нанесете върху продукта с навлажнена памучна подложка. Оставете за 10-15 минути. С помощта на влажна гъба внимателно изплакнете и подсушете материала и ако е необходимо измийте вещта.