Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на урина

Как да се отървете от миризмата на урина
Как да се отървете от миризмата на урина

Съдържание:

Видео: Лоша миризма в устата и на урината Ивелина Красимирова Пейчева 2024, Юли

Видео: Лоша миризма в устата и на урината Ивелина Красимирова Пейчева 2024, Юли
Anonim

Как да се отървете от миризмата на урина? Този въпрос често възниква сред любителите на домашните любимци и хората, в чиято къща има малки деца. За да не вземате килима на химическо чистене всеки път, трябва да знаете няколко съвета за премахване на лошата миризма.

Image

Откъде да започне борбата срещу лошата миризма

Как да премахнете прясна локва урина, която бебе или домашен любимец току-що направи? Трябва да се изтрие възможно най-бързо със салфетка или всяка тъкан, която има абсорбиращи свойства.

След като се отървете от по-голямата част от влагата върху петното, трябва да разнесете чиста, суха салфетка и отгоре да изсипете активен въглен. Такива манипулации ще позволят да се абсорбира влагата. След около 30 минути въглищата могат да бъдат отстранени и миризмата на урина от килима.

Ако домакинята не забеляза веднага мокро петно ​​и локвата успя да изсъхне, се препоръчва да намокрите замърсяването, като изсипете малко чиста вода отгоре. След това трябва да действате по описаната по-горе схема.

Как да се отървете от миризмата на килима, ако петната са стари? В края на краищата домашен любимец може да ги остави, например, зад килер или диван. Такива замърсители могат да бъдат източник на лоша миризма. Може да бъде трудно да се отървете от него, но има доказани методи:

  1. Можете да премахнете миризмата на урина от килима със сода за хляб. Продуктът се разпределя на мястото на замърсяване и с помощта на мека четка. След това върху петното се излива друг слой сода, той трябва да бъде оставен на килима за няколко часа. Когато времето минава, премахнете белия прах с метла, вакуумирайте по-ефективно. Тази опция се счита за много безопасна, не вреди на здравето на детето.
  2. Можете да премахнете миризмата на урина от килима по по-агресивен начин от този по-горе. За да се борите с неприятния кехлибар, трябва да приготвите специално решение: смес от оцет и вода. Съставките се приемат в съотношение 1: 4. Преди да нанесете състава върху петното, тествайте неговия ефект върху невидимата част на покритието, килимите са изработени от различни материали, като не всички издържат на смес от оцет и вода. Ако домашен продукт не е обезцветил продукта, тогава можете спокойно да започнете да почиствате. За да направите това, навлажнете парче памучен плат в състава и внимателно почистете купчината. След извършване на всички манипулации, стаята трябва да се проветри.
  3. Можете да се отървете от миризмата на котешка урина, като използвате водороден прекис с вода. Съставките се смесват в равни пропорции. Продуктът е безопасен за човешкото здраве, но не винаги е подходящ за почистване, тъй като има висок риск от обезцветяване на килима.

Методите по-горе ще ви помогнат да отговорите на въпроса как да премахнете миризмата на урина от любимия си килим.