Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако вратата на хладилника не се затвори

Какво да направите, ако вратата на хладилника не се затвори
Какво да направите, ако вратата на хладилника не се затвори

Съдържание:

Видео: Хладилник Liebherr - разглобяване и регулиране на вратата 2024, Юли

Видео: Хладилник Liebherr - разглобяване и регулиране на вратата 2024, Юли
Anonim

Ако вратата спре да затваря хладилника плътно, тази неизправност трябва да бъде отстранена възможно най-скоро. Правилната работа на хладилника в този случай е почти невъзможна.

Image

По време на работа напълно работещите хладилници може да имат проблем със затварянето на вратата. Най-честите причини за тази неприятност са:

- повредено уплътнение на вратата;

- вратата провисна под собствената си тежест;

- за съвременни модели - алармата за отворена врата може да не работи или да работи без причина - това показва неизправност на сензора за отворена врата.

Всяка от тези неизправности изисква определени мерки. Повредата на вратата може да бъде причинена от различни причини, но решенията са приблизително еднакви. Може да се наложи да премахнете вратата, да я пренаредите, коригирате или напълно да я замените; подмяна на магнитна брава или отварачка за врати; подмяна на гума или други части на вратата на хладилника; елиминиране на конденз на вратата - поради факта, че тя не може да се затвори плътно.

Изкривяване на вратите

Деформацията или нарушаването на целостта на вратата е най-честата причина за нейното затваряне. В същото време, в различни области, вратата може да се побере малко по-различно. Например, в горната част положението на вратата не се е променило, но отдолу има празнини. Тази ситуация може да бъде повлияна както от небрежно отношение към отварянето на хладилника, така и от честотата, с която се отваря вратата. За да се отстрани неизправността, в този случай ще се изисква настройка или пренареждане на вратите. В най-тежките случаи вратата ще трябва да бъде сменена.

Износване на уплътнения

С течение на времето гуменото уплътнение може да се износва или да се деформира, което ще попречи на вратата да се затвори плътно. Можете да проверите за течове с обикновена хартиена лента. За да направите това, лентата трябва да бъде поставена между вратата на хладилника и уплътнението. Ако листът е плътно затегнат, херметичността на кръстовището е нормална. Такава проверка трябва да се извърши по целия периметър на вратата. Ако целостта е нарушена, уплътнението ще трябва да бъде сменено. Можете да го направите сами или да поръчате работа на специалисти. Трябва да се има предвид, че независимата подмяна на уплътнението не винаги гарантира добрата работа на хладилника в бъдеще.