Logo decormyyhome.com

Колко често трябва да сменяте спалното бельо

Колко често трябва да сменяте спалното бельо
Колко често трябва да сменяте спалното бельо

Видео: 10 Bedroom Built in Storage Ideas 2024, Юли

Видео: 10 Bedroom Built in Storage Ideas 2024, Юли
Anonim

Възглавниците, одеялата и матраците се замърсяват доста бързо и тъй като те са трудни за почистване, е съвсем логично да използвате постелки. Ако е замърсен, лесно се отстранява и заменя с друг. За да направите този процес своевременно, своевременно, трябва да знаете колко често се препоръчва смяна на постелки.

Image

Инструкция за употреба

1

На чисти легла спането е много по-удобно. По-приятно е да лежите върху него и заспивате по-бързо и дишате по-лесно. Това е вярно, а не самохипноза. На мръсно бельо наистина е трудно напълно да се отпуснете. В допълнение, той може да бъде опасен за здравето.

2

Прахът, натрупан върху постелята, може да съдържа вируси, спори, бактерии и други вредни микроорганизми. При постоянното им вдишване съществува риск от алергични реакции, дихателни усложнения, дразнене на лигавиците и потискане на имунитета. Освен това в прането има микроскопични акари, които не могат да се видят без специално оборудване. Те не принадлежат към векторите на болестта и дори не хапят, но могат да причинят алергия, от която е доста трудно да се отървете.

3

Причината за микроорганизмите е самият човек. Те се хранят с мъртви частици от кожата, падащи от човешкото тяло. Разпространението им може да бъде свързано и с домашни любимци, които обичат да се разхождат по леглата на собствениците. Тези фактори са достатъчни за бързо размножаване на кърлежи в леглото.

4

Избягвайте неприятните последици позволява периодична смяна на спално бельо. Най-добрият вариант е веднъж седмично. Това важи особено за топлия сезон. През зимата спалното бельо се сменя на всеки 2 седмици.

5

В допълнение към времето на годината, личната хигиена влияе и върху състоянието на леглото. Ако човек мие често, тогава прането ще остане свежо по-дълго. Във всеки случай, ако имате собствен график за промяна, не е необходимо да се отклонявате от този график, а само при условие, че това се случва поне веднъж на 2 седмици.

6

Особено внимание трябва да се обърне на калъфките за възглавници. Те трябва да се сменят по-често, особено ако косата има тенденция да се замърсява бързо. По време на инфекциозно заболяване или при повишена температура е необходимо и по-честото измиване на прането. Понякога има смисъл да сменяте леглото всеки ден. След възстановяване трябва да се положи прясно бельо.

7

Защитата срещу различни замърсявания се осигурява не само чрез навременна смяна на леглото. Важна роля в това играе процесът на измиване и гладене. Препоръчва се миене на спално бельо във вода, температурата на която не е по-ниска от 50 градуса. Топлата вода унищожава кърлежите и бактериите. Убива добре бактериите, дори в сравнително хладна вода, избелва. Ето защо, ако платът позволява, се препоръчва да го използвате по време на пране.

Свързана статия

Естетика в спалнята: как да изберем спално бельо