Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от дървеници по народни начини

Как да се отървете от дървеници по народни начини
Как да се отървете от дървеници по народни начини

Съдържание:

Видео: 6 лесни и безвредни начина да се отървете от листните въшки 2024, Септември

Видео: 6 лесни и безвредни начина да се отървете от листните въшки 2024, Септември
Anonim

Грешките в леглото (Hemiptera) са често срещани видове паразити, които могат да се заселят не само в апартаменти, но и в частни домове. Унищожете насекомото ще помогне както на специализирани средства за защита, така и на прости народни методи. Основното в този бизнес е търпение и интегриран подход.

Image

замръзване

Жизнените процеси в тялото на бъга започват да се забавят, когато температурата падне до -22 градуса. Ето защо в борбата с паразитите се препоръчва да се използва методът за охлаждане. Това обаче е сезонна мярка и е подходящо за зимния период. Ако е възможно, оставете стаята за няколко часа, отваряйки всички врати и прозорци. Извадете спалното бельо и дрехи на балкона. След процедурата внимателно проверете местата за натрупване на бъгове и ларви. Ако сте направили всичко правилно, тогава насекомото ще умре. Остава само да го премахнете от апартамента.

Билки от дървеници

В борбата срещу паразита от древни времена са използвани лечебни растения с неприятна и отблъскваща миризма. Валерианът, лайка, вратига, ledum, чистотин и пелин имат отличен инсектициден ефект. Съдържащите се в тях танини или плашат бъговете далеч от любимите им местообитания, или предизвикват пълна парализа в тях. За да обработите стаята, трябва предварително да приготвите тинктура или отвара. Обмислете няколко рецепти:

  1. Вземете 3 корена валериана, изсипете 150 г алкохол и настоявайте 5 дни.

  2. 300 г прясна пелина се залива с 3 чаши вряща вода и се оставя за около 8 часа.

  3. 40 г вратига изсипете 50 г водка и оставете за 3 дни.

  4. Омесете 50 г съцветия от лайка с 2 г нафталин в малки трохи.

След това изсипете разтвора в предварително почистен съд и напръскайте апартамента. Можете също да подпалите суха трева и да фумигирате стаята. Не забравяйте да спазвате мерките за безопасност и да проветрявате дома след процедурата.