Logo decormyyhome.com

Как да разглобявате часовник Casio

Как да разглобявате часовник Casio
Как да разглобявате часовник Casio

Видео: Casio G-Shock: Бърз начин да проверите дали е оригинален, или е менте 2024, Юли

Видео: Casio G-Shock: Бърз начин да проверите дали е оригинален, или е менте 2024, Юли
Anonim

Casio часовниците се правят в Япония. Но това не означава, че те не могат да се счупят. Понякога причината за спирането е замърсяването на механизма, изсушаването на маслото и водата, влизащи в тялото. Ако сте уверени в своите способности, опитайте се да разглобите часовника, изплакнете и смажете техния механизъм. Преди да разглобите внимателно изучете всички стъпки.

Image

Ще ви трябва

  • - пинсети;

  • - конусна отвертка.

Инструкция за употреба

1

Преди да разглобите часовник Casio, подгответе работно място. За целта ги поставете пред себе си върху лист бяла хартия. Извадете гривната или каишката. С помощта на специален ключ или пинсети развийте гърба на часовника. Извадете гуменото уплътнение и внимателно издърпайте найлоновия пръстен.

2

Поставете трансферния вал в режим на превод на стрелки, след което го извадете. Извадете механизма от кутията и сменете предавателния вал. За да направите това, той трябва да бъде поставен в отвора на дъската, докато спре. С помощта на специални пинсети извадете втората ръка, отстранете минутните и часовите ръце с отвертка. Опитайте се да направите всичко внимателно, тъй като стрелките могат лесно да се счупят.

3

Завъртете винтовете на гърба на циферблата на 90 градуса. Извадете и внимателно проверете механизма на превключвателя. Проверете съединителя и позицията по оста на сметката и гледайте колела, за да направите това, завъртете ги в посока напред и назад.

4

Извадете моста на котвата и самата котва, напълно спуснете короната. За да направите това, поставете отвертка във винта, който закрепва барабанното колело, след това леко приберете притискащата пружина и изчакайте тя да се развие напълно. Внимателно извадете алтернативно централните, междинните, вторите и котвените колела. След това огледайте зъбите и отстранете барабана от платината.

5

Изплакнете всички части на часовника с бензин. Изсипете го в малък прозрачен съд, така че нивото да не надвишава 2 см. Първо измийте по-големите части, а след това и по-малките. Почистете внимателно замърсените канали с четка или заострена пръчка. Издухайте измитите части със струя въздух от гумена крушка. След почистване ги вземете с пинсети.

  • разглобяване на часовника
  • разглобяване на часовник
  • Премахване и подмяна на лампи на задната светлина VAZ 2108, 2109, 21099