Logo decormyyhome.com

Как да почистите запушване в тръба

Как да почистите запушване в тръба
Как да почистите запушване в тръба

Видео: Запушени тръби на водопровод след спиране на вода 2024, Август

Видео: Запушени тръби на водопровод след спиране на вода 2024, Август
Anonim

Хората, които живеят в апартамента, могат да срещнат такъв проблем като запушена канализационна тръба. Този проблем може да доведе до много неприятности и е полезно жителите на апартаментите да знаят как да премахнат блокирането.

Image

Ще ви трябва

  • - мини водопроводен кабел;

  • - бутало;

  • - домакински химикали.

Инструкция за употреба

1

Опитайте сами да се справите с блокирането, като използвате метода за механично почистване. Използването на бутало е най-надеждният от тези методи. Плунжерът е ръчно устройство, което помага за отстраняване на този проблем. Състои се от дръжка за държане и дюза, направена от гума. Натиснете здраво краищата на буталото към отвора за изпускане във ваната или мивката, като държите дръжката, извършвайте движения нагоре-надолу. След това изсипете малко гореща вода - въздушният поток изхвърля отломки от тръбата, а водата изплаква тръбата, което елиминира причината за запушването.

2

Използвайте водопроводен мини кабел, ако не можете да изчистите блокирането в тръбата с бутало. Мини кабел може да почисти както пластмасови тръби, така и метални тръби, което ще ви помогне да се справите с причината за запушване. От едната страна на кабела има дръжка, а от другата четка. Спуснете дюзата в канализацията, по-близо до запушването, завъртете четката в тръбата с дръжката. По този начин боклукът се смачква и се плъзга по-надолу по тръбата. Този инструмент има аналог - електрически кабел, който дори не е необходимо да се върти. Така можете да унищожите почти всяко запушване в канализацията.

3

Използвайте химическия метод за унищожаване на запушването, ако не искате да превърнете кабела в мръсна тръба. Можете също така да използвате химически агент, за да предотвратите появата на блокажи. С химичния метод за отстраняване на запушването залепеният боклук при излагане на специални вещества се превръща в течна маса, която постепенно тече от канализационната тръба в канализацията. Химическите агенти за елиминиране на блокажи могат да бъдат в течна или прахообразна форма. Много е удобно да използвате гел блокер. Популярни средства за защита, като Mr. Muscle, Mole, съдържат висока концентрация на алкали, които ще разтворят и разхлабят блокирането в канализационните тръби.

4

След като нанесете продукта, изсипете още гореща вода в отвора за източване. Това допълнително ще почисти тръбата. Всички домакински почистващи препарати изискват внимателно боравене, не трябва да се нанасят върху повърхността на водопроводни тела, такива продукти не трябва да се допускат в контакт с кожата или очите. Когато работите, използвайте щит за лице и ръкавици.

Обърнете внимание

При извършване на ремонти е необходимо да се гарантира, че дренажните тръби са инсталирани правилно. По отношение на щранга ъгълът на сифона не трябва да надвишава 90 градуса.

Полезни съвети

Отколкото постоянно да се справяте с блокиранията, по-добре е да ги предупредите. Необходимо е да се гарантира, че боклукът не попадне в канализацията - използването на специална метална или пластмасова мрежа ще помогне частично да се реши този проблем. Такава решетка струва почти стотинка, а ефектът от използването й е отличен.