Logo decormyyhome.com

Как бързо да избелите завесите от тюл

Как бързо да избелите завесите от тюл
Как бързо да избелите завесите от тюл

Видео: 10 Bedroom Bedding Ideas 2024, Септември

Видео: 10 Bedroom Bedding Ideas 2024, Септември
Anonim

Завесите могат да се мият, но понякога обикновеното миене не ги връща до ярка белота. И така, как домашните завеси могат да бъдат побелени?

Image

Така че за завеса от тюл е подходяща процедурата за почистване с обикновена сол. Потопете тъканта в топла вода, оставете за половин час - това ще направи тъканта по-еластична. Още по-добре е да изплакнете завесата под чешмата. След това добавете около 250 грама сол и няколко лъжици обикновен прах за пране в леген с завеси. Оставете тюла за дванадесет часа, след което остава да го изплакнете, изсушите и окачите на обичайното място!

Ако тюлът ви е направен от деликатен воал, тогава можете да го избелите с водороден прекис и амоняк. Тези реагенти трябва да се разреждат с гореща вода в съотношение 1: 2. Потопете завесата във водата, след половин час можете да започнете да изплаквате. Методът на избелване е много ефективен - за толкова кратко време химическата реакция върши своята работа ефективно - тюлът става като нов!

В кухнята най-често висят завеси, изработени от лека органза. Тук можете да прибягвате до народни средства. Разтворете 250 грама нишесте в купа с вода, спуснете мръсната завеса, оставете за няколко часа. След това остава да изплакнете тюла от органза и да го изпратите на сухо, без да изцеждате вода от него! Нишестето придава тюл не само ярка белота, но и релеф, сдвоени с допълнителен обем.

И някой прибягва до друг доказан метод - към зеления, който се предлага в почти всяка аптечка! Разтворете десет капки блестящо зелено в чаша вода, поставете чиста завеса в леген с тази вода, като добавите още малко гореща. Задръжте за около десет минути, след това леко стиснете кърпата, закачете да изсъхне. След толкова проста процедура тюлът става много по-бял, придобивайки допълнителна свежест!

Струва си да опитате всички изброени методи за избелване на тюл, за да разберете кой е най-подходящият за вас!