Logo decormyyhome.com

Как да отглеждаме петуния в торфени таблетки

Как да отглеждаме петуния в торфени таблетки
Как да отглеждаме петуния в торфени таблетки

Съдържание:

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Юли

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Юли
Anonim

Целият процес на растеж на петуния, който започва със сеитбата на семена, е много сложен и отнема много време. Цветето има крехка коренова система и е настроено по отношение на грижите. За улесняване на процеса на отглеждане се използват торфени таблетки.

Image

Как да използвате торфени таблетки?

Торфените таблетки са подходящи за отглеждане на почти всякакви разсад. Те се състоят от торфени плочи, притиснати заедно, обогатени с микроелементи. Диаметърът на торфените таблетки е различен, от 23 до 70 милиметра.

За да отглеждате разсад, таблетките първо се потапят във вода. Също така, в допълнение към водата, все още е необходим препаратът "Сияние" или "HB-101". След получаване на вода, таблетките набъбват достатъчно бързо и увеличават размера си. Получават се така наречените „бъчви“, в които семената ще се потопят.

Удобство за таблет

Удобството на такива таблетки е, че те са много подходящи за отглеждане на разсад на петуния, тъй като съдържат всички необходими микроелементи. Друго предимство на тези таблетки е изключването на самия процес на бране, в допълнение към пресаждането на растението в земята. При този метод кореновата система е най-слабо засегната и хранителните вещества от торфените таблетки ще позволят на растението да расте добре.

Засяване на семена от петуния

Директно сеитбата може да се извърши още в средата на февруари, но е важно да се има предвид, че растението ще се нуждае от допълнителна светлина (12-13 часа). Ако не е възможно да се използват фитолампи, по-добре е да прехвърлите сеитбата на семена към март.

Сеитбата на семена се извършва в предварително приготвени торфени таблетки. За да направите това, вземете всеки контейнер, разпределете там таблетки от торф и изсипете вода. Трябва да се добавя вода, докато остане на палета. Излишната вода се източва и започнете да сеете семената. Недостатъкът е, че семената на петунии са много малки, така че е по-добре да закупите гранулирани. Семената трябва просто да се разхвърлят върху повърхността на торфени таблетки, но не трябва да се задълбочават. След засяването ги покрийте с фолио и поставете на осветено място. Температурата на въздуха трябва да бъде 21-22 градуса.