Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате сензор за движение

Как да инсталирате сензор за движение
Как да инсталирате сензор за движение

Съдържание:

Видео: Инфрачервен сензор - Woopower - Мини сензор за движение - Спестяване на енергия #Инфрачервен 2024, Юли

Видео: Инфрачервен сензор - Woopower - Мини сензор за движение - Спестяване на енергия #Инфрачервен 2024, Юли
Anonim

Някога датчиците за движение са били използвани единствено за защита на предмети от възможни натрапници. Днес тези устройства се използват все повече в ежедневието: автоматично включват светлината пред гаража, в стаята и в тоалетната. Можете да инсталирате сензора и да го свържете сами, ако следвате прости изисквания.

Image

Преди да изберете модел на сензор за движение, трябва да определите неговия тип. Устройството може да е активно или пасивно. В първия случай ще получите много скъпо и чувствително устройство, което може да отговори на най-малкото движение в зоната на неговата работа. Сензорът работи в ултразвуков обхват. Човек не чува излъчения звук, но котките и кучетата ще започнат да изразяват загриженост; следователно, когато използвате този тип сензор, трябва да се изключи присъствието на животни. По-предпочитано за използване в ежедневието е вторият тип устройство - пасивно. Това е вид инфрачервен сензор, който реагира на човешката топлина.

Подготовка за монтаж, настройка

Преди да инсталирате устройството, то трябва да бъде правилно настроено и избрано мястото за инсталиране. Струва си да се отбележи, че обичайният обхват е 10-12 м, което е достатъчно за всекидневна. За да направите настройката, трябва да свържете сензора за движение към захранването. Погледнете клемния блок; върху него точката на свързване на фазовия проводник се обозначава с буквата "L", а нулата - "N". След като захранвате датчика, първо регулирайте нивото на светлината (обозначено като "LUX"), при което устройството ще започне да работи. Следващият параметър е таймер ("TIME"), който задава времето за осветяване (10-420 сек.). Отброяването започва от момента, в който няма движение; т.е., ако човек се движи, тогава светлината ще гори. След това задайте чувствителността на отговора (в метри) с помощта на копчето "SENS".

Сега трябва да определите най-оптималното място за монтаж на сензора. Инсталирайте го например на стълба и го поставете в предвиденото място за монтаж. Придвижете се по стълбите и експериментално намерете най-доброто положение. Можете да разберете за работата на сензора чрез често мигащия светодиод (в спокойно положение той мига веднъж на секунда).