Logo decormyyhome.com

Как да боядисвате стените на къща

Как да боядисвате стените на къща
Как да боядисвате стените на къща

Съдържание:

Видео: Боядисване с латекс 2024, Юли

Видео: Боядисване с латекс 2024, Юли
Anonim

Боядисването на стени е операция, толкова известна, че за мнозина този процес изглежда твърде прост. И който не трябваше да държи четка с валяк в ръка - почти всички ние сме майстори и художници в сърцето си. В същото време за друга група хора да боядисат стената е трудна задача.

Image

Какво да рисувам?

Първо трябва да вземете решение за избора на боя. Строителният пазар в наши дни е пълен с всички видове декоративни стенни покрития. Има акрилни, водни емулсии, масла и алкидни материали.

Всяка бояджия има редица характеристики. Тези характеристики са криеща сила (способността на даден материал да покрие определена зона с цвят), консумация, устойчивост на абразия, миене и мокро почистване, употреба за вътрешна или външна употреба, време за сушене, вид разредител и други.

Най-удобните за работа и по-нататъшно обслужване са акрилните бои с вода. Основното им предимство е, че в процеса на работа не е необходимо да се използват органични разтворители, като уят спирт, нефрас, ацетон. За разреждане и изплакване на инструмента е необходима само чиста вода.

По-специфичен вид боя се избира в зависимост от условията в помещението, в което ще се използва покритието. За кухнята трябва да изберете акрилна боя за миене. Важно е да знаете, че някои бои образуват повърхност, устойчива само на мокро почистване, докато тези, които са устойчиви на измиване. Мокро почистване означава избърсване с влажна (но не мокра) кърпа или специална гъба. В банята или тоалетната си струва да използвате боя и лак материал, подходящ специално за такива помещения.

В процеса на боядисване ще ви е необходим инструмент - вана (табла) за боя, валяци и четки, лепенка, шпакловка, строителен нож. Някои видове бои изискват пулверизатор. За декориране на големи площи е разумно да се използва широк валяк, за структурни и ексклузивни опции - ролки със специални форми.