Logo decormyyhome.com

Как да поливаме цветя на закрито с преварена вода

Как да поливаме цветя на закрито с преварена вода
Как да поливаме цветя на закрито с преварена вода

Съдържание:

Видео: Талая вода для рассады и для комнатных цветов 2024, Септември

Видео: Талая вода для рассады и для комнатных цветов 2024, Септември
Anonim

Развъждането на стайни растения е близко до изкуството. Пикантните цветя изискват повишено внимание и почти грижа за човека. Те се нуждаят не само от редовно поливане, но, както казват производителите, дори комуникация.

Image

Водните процедури за стайни растения са жизненоважни, поливането на базалната част не е достатъчно, в сухия въздух на къщата трябва да се пръскат цветя и редовно да се актуализира вода в палети.

Препоръчва се поливането на растенията с вече утаена вода, тъй като водата от чешмата съдържа много химически съединения и метални соли. Водата от чешмата също има замърсяване, например манган и желязо, човешкото тяло се е научило да се справя с тях, но някои растения натрупват тези химикали и умират от дисбаланса си. За оптимизиране на метаболитните процеси и обогатяване на почвената смес се препоръчва да поливате цветята не само с чешмяна вода, но и с варена и чаена листа.

Правилата за поливане с листа от чай

Инфузията е най-добрият изход в ситуации, когато не е възможно да се купуват минерални продукти за обогатяване на почвата. Поливайте цветята само с чаени листа, които се варят слабо и не трудно.

В никакъв случай не използвайте листа от чай с добавена захар и не забравяйте, че честотата на поливане с него трябва да бъде приблизително веднъж или два пъти на всеки две седмици.

Инфузията е полезна за такива видове стайни цветя като здравец, теменужки, те растат бързо и постоянно се нуждаят от полезно презареждане.

Минуси за поливане с листа от чай

Парен чай има активни, често живи организми. Ето защо в студения сезон цветната почва, напоена с чаени листа, започва да расте мухлясала, малки кокички започват да прелитат над нея.

Не забравяйте, че в съвременните марки чай съдържа голям брой багрила, неестествени компоненти и те са вредна добавка за земята.

Като цяло методът за заливане с чаени листа се счита за остарял, използван е, когато не е било възможно да се купуват селективни смеси за поливане на растения и обогатяване на почвата.