Logo decormyyhome.com

Как да почистите велурена шапка

Как да почистите велурена шапка
Как да почистите велурена шапка

Видео: КЛАССНЫЕ ЛАЙФХАКИ ДЛЯ ВАННОЙ, КОТОРЫЕ ВАМ ПРИГОДЯТСЯ || Спасительные туалетные хитрости от 123 GO! 2024, Юли

Видео: КЛАССНЫЕ ЛАЙФХАКИ ДЛЯ ВАННОЙ, КОТОРЫЕ ВАМ ПРИГОДЯТСЯ || Спасительные туалетные хитрости от 123 GO! 2024, Юли
Anonim

Велурът е топъл, мек и луксозно изглеждащ материал, от който са ушити много неща, включително шапки. Но поради трудностите при почистването му, мнозина се колебаят да си купят велурени шапки. Всъщност не трябва да се страхувате от този материал, просто трябва да знаете правилата за грижа за тях и как да ги почистите от замърсяване у дома.

Image

Инструкция за употреба

1

Тъй като велурът абсорбира вода и се втвърдява след изсушаване, се препоръчва само химическо чистене на този материал. След като купите шапка, не забравяйте да я третирате със специален водоотблъскващ спрей. По-добре е да почистите повърхността на велур с четки от естествени влакна. В допълнение, четките с гумени влакна ще се справят отлично с почистването. Можете също да използвате специална гума от велур, за да премахнете незначителни замърсявания. Справете се с тази работа и обичайната гума.

2

Ако капачката е залепена по краищата, тогава можете да я почистите с амоняк, разреден с вода в съотношение 1: 4. Накиснете памучен тампон в този разтвор и избършете мястото с него. След това нанесете върху сайта разтвор на оцет, състоящ се от 1 чаена лъжичка оцет и литър вода.

3

Млякото ще помогне да се върне шапката в първоначалния й вид. Смесете половин чаена лъжичка мляко и сода и избършете замърсената зона с този разтвор.

4

Можете да премахнете петното от мазнини от велур с бензин. Поръсете сол върху прясно петно ​​и след това намажете с трохи бял хляб.

5

Течният амоняк също ще се справи с трудната задача. Разтворете чаена лъжичка амоняк във вода и избършете с кърпа от мръсотия. Не забравяйте да отстраните излишния разтвор с чиста вода след процедурата.

6

Опитайте да поръсите нишесте върху втвърдената повърхност на капачката. Оставете го за половин час и след това го извадете със суха четка. В случай на неуспех повторете процедурата, но след смесване на нишестето с разтвор на амоняк. Нанесете грила върху парфюма и оставете да изсъхне напълно. След това извадете сместа с четка.

7

В допълнение, шапката от велур се почиства перфектно на пара. За да направите това, просто трябва да задържите капачката над парата няколко минути. След това срешете предмета със специална велурена четка. Но не бива да търкате прекалено много, така че купчината да не страда.

8

Ако не можете сами да почистите мръсотията, вземете капачката за химическо чистене.