Logo decormyyhome.com

Как да почистите шапка от лисица

Как да почистите шапка от лисица
Как да почистите шапка от лисица

Видео: 11 2020 Горная дорога 2024, Юли

Видео: 11 2020 Горная дорога 2024, Юли
Anonim

С настъпването на студеното време всеки човек бързо отваря килера и започва да вади зимни неща. Но това е лош късмет, шапката от арктическата лисица изглежда мръсна и скучна, няма желание да се носи такова нещо, тъй като неоцветената козина на арктическата лисица има светъл нюанс, което означава, че е доста лесно замърсена. Можете да почистите шапката от козина у дома, без да прибягвате до химическо чистене, особено след като за това има много интересни и не толкова сложни методи.

Image

Ще ви трябва

  • - овесени трици или дървени стърготини, четка;

  • - рафиниран бензин, картофено нишесте, твърда четка;

  • - трапезен оцет, алкохол, пречистена вода, гъба;

  • - вода, водороден прекис, амоняк.

Инструкция за употреба

1

За да почистите шапката от естествена кожа от лисица, ще ви трябват овесени трици или най-простите стърготини. Едно от тези средства е да напълните продукта с козина и внимателно да го разтривате с четка или ръце, докато постигнете нужния ефект. След това внимателно разклатете шапката, за да се отървете от триците, и накрая я почистете с прахосмукачка (първо поставете малка дюза). Остава само да сресвате козината в посока на растеж на купчината.

2

Поставете шапката върху трилитров буркан, който първо трябва да увиете с кърпа, за да не се подхлъзне шапката. В малка купа се разрежда 1/4 чаша рафиниран бензин и картофено нишесте, трябва да се получи консистенция на целулоза. Покрийте цялата капачка с получения състав, внимателно я втрийте в козината. След това, оставете да изсъхне за 10-20 минути. Вече изсушеното нишесте трябва да се отстрани с помощта на специална твърда четка или чрез разклащане на шапката с козина. Ако козината не е достатъчно чиста, повторете процедурата отново. Тъй като бензинът има способността да се изпарява бързо, не е необходимо да го размножавате веднага в големи количества, по-добре е да направите това няколко пъти на малки порции.

3

Смесете следните съставки в равни количества: алкохол, трапезен оцет и пречистена вода. Нанесете тази смес с четка или мека гъба върху капачката на лисицата, нежно разтривайте. Този инструмент не изисква изплакване, тъй като има способността да се изпарява бързо.

4

Вземете чаша топла вода и добавете една чаена лъжичка водороден прекис, разбъркайте старателно. Към тази смес добавете няколко капки амоняк. Нанесете получения разтвор с памучен тампон или гъба върху козината на лисицата, движейки се в посока на растежа на купчината. След това занесете капачката на добре проветриво място и я оставете за няколко часа. Остава само да сресвате продукта с козина, шапката си отново, като нова.