Logo decormyyhome.com

Как да почистите синя шапка от норки

Как да почистите синя шапка от норки
Как да почистите синя шапка от норки

Видео: Как правильно почистить меховую шапку после зимы 2024, Юли

Видео: Как правильно почистить меховую шапку после зимы 2024, Юли
Anonim

Има голям брой разновидности на синя козина от норки, от които са пришити елегантни и необичайно красиви шапки. Такава шапка няма да ви позволи да замръзнете дори в най-тежкото време. Леката козина обаче с неправилна грижа бързо губи предишната си привлекателност, пожълтява и се покрива с произволни петна. И така, как да почистите шапка от синя норка?

Image

Ще ви трябва

  • - нишесте;

  • - шампоан или прах;

  • - пистолет за пръскане;

  • - четка;

  • - амоняк;

  • - вода;

  • - памучен тампон;

  • - сол;

  • - гъба;

  • - рафиниран бензин.

Инструкция за употреба

1

За да почистите силно замърсена шапка от синя норка, се нуждаете от нишесте, което трябва да бъде добре поръсено с продукт от козина и леко разтрито. След това изсипете топъл сапунен разтвор (с шампоан или прах за деликатни тъкани) в бутилката със спрей. Поръсете нишестето върху капачката и внимателно разтрийте получената маса с ръце. След като нишестената смес изсъхне, я намажете и разклатете добре. Не се препоръчва да държите шапката с козина близо до отоплителни уреди, в противен случай козината ще стане по-груба и жълта. За да е удобно да почиствате шапката, поставете я на трилитров буркан, предварително увит в кърпа.

2

Синя шапка от норка рано или късно ще пожълтява. За да се отървете от него, пригответе следния разтвор: разредете една супена лъжица амоняк в чаша топла вода. Навлажнете памучен тампон или козметичен диск в разтвор на амоняк и внимателно избършете капачката в посока на растеж на купчината. В същото време, опитайте се да не намокрите месдра, в противен случай тя ще стане твърда и чуплива.

3

Мазните петна от синя норка могат да бъдат отстранени по следната рецепта: смесете една супена лъжица трапезна сол и три супени лъжици амоняк в половин литър топла вода. Нанесете разтвора върху замърсените места на капачката с памучен тампон и внимателно разтрийте. След това избършете козината с леко влажна мека гъба и изсушете при естествени условия.

4

Ако капачката на синята норка е много мръсна, ще ви е необходим рафиниран бензин (авиационен или който се използва за зареждане на запалки), в който нишестето трябва да се омесва. Втрийте леко козината с получената каша и я оставете да изсъхне. Остава само да разклатите капачката и да сресвате със специална четка (можете да сресвате с чести зъби). От съображения за безопасност е препоръчително тази процедура за почистване да се проведе на добре проветриво място.