Logo decormyyhome.com

Как сами да почистите среброто

Как сами да почистите среброто
Как сами да почистите среброто

Съдържание:

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

Как сами да почистите сребро - такъв въпрос вероятно възникна от всички собственици на сребърни изделия. Продуктите от сребро са много красиви и доста често срещани, но имат един недостатък - с течение на времето среброто може да стане черно.

Image

Някои съвети за почистване на сребърни съдове

Понякога сребърните продукти са просто замърсени - това могат да бъдат останките от козметика, мръсотия или прах. В този случай просто изплакнете предметите в горещ сапунен разтвор. Вместо сапун можете да използвате всеки препарат за чинии. Дръжте сребърните предмети в такава вана и след това леко ходете с мека четка за зъби. Струва си да се отбележи, че този метод на почистване няма да даде на вашите продукти блясък, а само ще ви спести от мръсотия.

Има и отлично народно средство за почистване на сребърни продукти. Настържете картофите, изсипете получената каша с вода и потопете сребърните продукти в тази смес. След няколко минути извадете продуктите и ги полирайте до блясък с парче вълна. Между другото, по същия начин можете да почиствате продукти от cupronickel.

Ако вашите сребърни предмети са без камъни, тогава можете да използвате този метод на почистване - поставете предмета за няколко минути в топъл разтвор на лимонена киселина или амоняк. Когато използвате този метод, продуктите стават не само по-чисти, но и по-леки.

Черни петна върху сребро - как да се отървем

Можете да използвате разтвор на сода за почистване на сребърни прибори за хранене. Тази процедура се провежда по този начин - сложете среброто в тенджера или купа, а дъното на съда трябва да се изложи с фолио, след което да изсипете 2-3 супени лъжици сода за хляб. Изсипете вряла вода в съда и изплакнете след около четвърт час със студена вода.

Има и друг начин за почистване на сребро. Ще ви трябва сол, сода за хляб и течност за миене на съдове. Поставете всички съставки в съд и напълнете всичко с вряла вода и сложете сребърни бижута в разтвора. След около десет минути изплакнете среброто с течаща студена вода.

Доста оригинален и лесен начин за почистване на сребро е с обикновена гума. Препоръчително е да използвате мека гума. Този метод на почистване ще ви позволи да се отървете от черно върху сребърните продукти.