Logo decormyyhome.com

Как да почистите козината от нутрия

Как да почистите козината от нутрия
Как да почистите козината от нутрия

Видео: НУТРИЯ В ПИВЕ ГОТОВИМ САМИ НА МАНГАЛЕ 2024, Юли

Видео: НУТРИЯ В ПИВЕ ГОТОВИМ САМИ НА МАНГАЛЕ 2024, Юли
Anonim

Феновете на естествена кожа са привлечени от сравнително ниската цена на нутрицевите палта. Те са топли и износоустойчиви връхни дрехи. Когато купувате продукт от козина от нутрия, трябва да знаете как правилно да се грижите и почиствате. В крайна сметка тази на пръв поглед сложна процедура може да се извърши у дома, без да се доплащат много пари за химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

  • - четка или масажен гребен;

  • - течен препарат или шампоан;

  • - бензин;

  • - пясък;

  • - гъба или козметичен диск;

  • - дървени стърготини от твърди дървета.

Инструкция за употреба

1

При продължително износване на продукта от козината на нутрията, купчината се заплита и вълната се търкаля на бучки. Заплетена топка трябва леко и небрежно да се разстила с ръце. След това окачете палтото на раменете и разчесайте косата с масажна четка, започвайки от самия ръб и постепенно прониквайки по-дълбоко. След като срешете кожения продукт, проверете целостта и здравината на кожената материя и едва след това пристъпете към незабавното почистване на кожената козина.

2

Неутралните почистващи препарати за вълна, бензин или обикновен шампоан за коса са доста подходящи за почистване на козината от нутрия. Навлажнете козметичен диск или парче памучна вата в един от изброените продукти (разреден в малко количество вода) и го поставете върху гребен за пръчки, внимателно срешете цялата козина в посока на растеж на купчината.

3

Козината от нутрия се почиства със сух, горещ пясък. За да направите това, разстелете продукт от козина върху равна хоризонтална повърхност и поръсете с нагрят пясък, разтрийте го с длан. Отърсете мръсния пясък и изсипете чисто, повторете процедурата, докато козината е напълно чиста и дланта престане да се замърсява. След това разклатете добре козината и я срешете с четка.

4

Засенчените зони на маншетите и яката на продукта от нутриева кожа могат да бъдат почистени с бензин (също е подходящо средство за зареждане на запалки). Намокрете мека гъба или козметичен диск в бензин и старателно разтрийте замърсените места по посока на растежа на купчината. Закачете козината на раменете си и я оставете на добре проветриво място, за да премахнете миризмата.

5

За да почистите нутрията от замърсяване, можете да използвате дървени стърготини от твърди дървета. Леко навлажнете дървените стърготини в бензин и ги изсипете в леген (за предпочитане емайлиран). Работете с коженото изделие на ръка над леген. Не се препоръчва едновременно да търкате козината силно и енергично - по този начин само ще я повредите. Повторете обработката, заменяйки мръсните филмчета с чисти. След това разклатете предмета и разбъркайте добре.