Logo decormyyhome.com

Как да почистите кожена чанта

Как да почистите кожена чанта
Как да почистите кожена чанта

Видео: кожена чанта за колан | Кожени кожи | Мокро формоване | малка чантичка за полезен колан 2024, Юли

Видео: кожена чанта за колан | Кожени кожи | Мокро формоване | малка чантичка за полезен колан 2024, Юли
Anonim

Елегантната кожена чанта е достойно допълнение към всяко облекло. Тя може да служи много дълго време. Но за да може чантата от естествена кожа да изглежда като чисто нова, грижите са необходими. Периодично кожата трябва да се почиства. Методите зависят не само от текстурата на материала, но често и от цвета.

Image

Ще ви трябва

  • -nashatyrny алкохол;

  • - сапун;

  • - парцали;

  • - защитен крем за кожата;

  • - крем за тяло;

  • - рициново масло;

  • - вазелин;

  • - глицерол;

  • - краве мляко.

Инструкция за употреба

1

Една кожена чанта трябва редовно да се почиства от прах, дори ако е чисто нова и по нея все още няма петна. Това трябва да се направи след всяко пътуване из града. Намокрете мека кърпа и я извадете правилно. Избършете торбата. Намажете го със специален защитен крем за обработка на кожени изделия. Можете да използвате и обикновен козметичен подхранващ крем.

2

Ако тъмната гладка кожена чанта е много мръсна, тя трябва да бъде измита. Направете концентриран сапунен разтвор. По-добре е да използвате висококачествен сапун за пране и можете да го настържете на едро ренде. Добавете няколко капки амоняк към разтвора.

3

Накиснете мека кърпа в сапунена вода. Третирайте цялата повърхност на торбата. Навлажнете друго парче парцал с рициново масло и избършете целия продукт. Рициновото масло може да бъде заменено с глицерин или дори вазелин.

4

Кожата за производството на различни продукти се използва от много дълго време, така че сред начините за нейното оставяне има много древни. Например, можете да почистите петното, като използвате най-обикновената крушка. Нарежете го наполовина. След като нанесете разреза върху петното, избършете торбата с кръгово движение, започвайки от краищата на мръсотията. Този метод има един недостатък - има миризма, която може да не е приятна за всички.

5

С бяла кожена чанта малко повече притеснения, отколкото с тъмна. Зацапва се по-бързо и по нея се виждат всякакви следи. Избършете праха с влажна кърпа, разбира се, можете. Но е по-добре да навлажнете парцалите не във вода, а в непреварено краве мляко. Стиснете кърпата и дръжте торбата. Млякото не само ще почисти продукта от замърсявания, но и ще освежи цвета.

6

За почистване на леки кожени изделия можете да приложите друг метод. Вземете яйцето и отделете протеина. Разбийте го с камшик или вилица и смесете с малко сурово краве мляко. Напоете парцал или тампон в получения материал и почистете петното.

7

Мазните петна по кожените изделия се появяват достатъчно често. За да премахнете такова петно ​​без много проблеми, намажете го с гумено лепило и го оставете така за през нощта. На сутринта внимателно отстранете лепилото (излита без допълнителни устройства, можете просто да го откъснете с нокът). Смажете зоната, където е имало петно.

Обърнете внимание

В магазините има много специални продукти за грижа за кожата. Но във всеки случай е необходимо да се вземе предвид типът кожа. Специални шампоани, предназначени за обработка на кожени мебели, перфектно ще почистят чантата. Традиционните методи са добри, защото са подходящи за всякакъв вид кожа.

Полезни съвети

Чанти от велур трябва да се почистват редовно с обикновена гума за училище. Това не само ще премахне петна, но и ще запази текстурата на материала. Чувалите от велур могат да се мият и в сапунена вода с амоняк.

Почистете чантата от патентна кожа със суха или леко влажна кърпа. Не забравяйте, че такава чанта не трябва да се носи при твърде високи или твърде ниски температури.

Избършете кожата на крокодила със суха вълнена кърпа. Мокрото почистване е разрешено само в изключителни случаи.

почистване на кожена чанта