Logo decormyyhome.com

Как да почистите кожена каишка

Как да почистите кожена каишка
Как да почистите кожена каишка

Видео: Tissot Chronograph - T063.617.16.057.00 2024, Юли

Видео: Tissot Chronograph - T063.617.16.057.00 2024, Юли
Anonim

Кожените каишки за часовници бързо губят външния си вид, придобиват неприятна миризма и развалят цялото впечатление дори от скъп часовник. За да се справите с този проблем и да почистите кожената каишка, можете да използвате няколко метода.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ препарат за кожа и велур;

  • - шампоан или мек прах за вълна;

  • - терпентин, бензин, талк;

  • - глицерин, рициново масло, вазелин.

Инструкция за употреба

1

Най-добрият вариант - купете почистващо средство за кожа и велур, можете дори за обувки. Тези почистващи препарати обикновено са на водна основа, така че не е нужно да се притеснявате, че ще оставят ивици или ще променят цвета на каишката.

2

Ако замърсителите не са мазни, опитайте се да ги почистите с шампоан или мек вълнен прах. Вземете стара четка за зъби или друга мека четка и, като я потопите в разтвора, почистете каишката. След това продължете с чиста четка, като я изплакнете в чиста вода. Уверете се, че каишката не се намокря твърде много. В този случай веднага го потупвайте с кърпа.

3

За да се отървете от мазните петна, потопете каишката в бензин или ацетон и отстранете веднага. Разтривайте енергично и леко извадете. След това избършете с ленена кърпа и поръсете гъсто с талк на прах (талк на прах не е необходим за тъмна каишка). Можете също така да използвате смес от терпентин и бензин 1: 2. Обърнете внимание, че бензин, ацетон, терпентин и други разтворители обезмасляват кожата, така че те трябва незабавно да бъдат почистени от замърсявания.

4

За да направите каишката отново да блести като нова, я избършете от време на време с глицерин, вазелин или рициново масло.

5

Можете да почистите каишката от велур с четка с къса четина, а също така има специална четка или еластична лента за велур за изтъркани зони. Третирайте такива места с топло мляко и сода (1 чаена лъжичка сода на чаша мляко) или смес от амоняк и вода (1 част алкохол и 2 части вода). Избършете велура или гърба на кожената каишка с памучен тампон, потопен в една от тези смеси, след това изплакнете с чиста вода и разтвор на оцет (1 чаена лъжичка оцетна есенция на 1 литър вода). Четка на купчината в различни посоки.

6

Напълнете мазната и изтъркана каишка с тебешир на прах, разклатете и намажете с четка след 24 часа.

7

За да се отървете от неприятната миризма, увийте каишката във фланелена кърпа заедно с влажна кафе основа или смляно кафе. Разтрийте енергично пакета и го оставете за известно време. Този метод е подходящ само за тъмна кожа.

Обърнете внимание

Моля, обърнете внимание, че след всяко мокро почистване, сушете кожените каишки само на стайна температура или на хладно място, далеч от нагреватели.