Logo decormyyhome.com

Как да почистите черна козина от овча кожа

Как да почистите черна козина от овча кожа
Как да почистите черна козина от овча кожа

Видео: ШУБА с КАПЮШОНОМ 🤗 ХУДИ МЕХОВОЕ 🧐 Моделирование, крой и особенности при работе с искусственным мехом 2024, Юли

Видео: ШУБА с КАПЮШОНОМ 🤗 ХУДИ МЕХОВОЕ 🧐 Моделирование, крой и особенности при работе с искусственным мехом 2024, Юли
Anonim

Зимата дойде неочаквано, както винаги, така че беше време да си взема кожуха от овча кожа. Но когато го извадихте от килера, изведнъж открихте петна, от които не се отървахте миналата година. Възможно ли е да почистите черно палто от овча кожа и какво е необходимо за това?

Image

Инструкция за употреба

1

За да може козината от овча кожа да запази първоначалния си вид възможно най-дълго, е необходимо внимателно да се грижите за нея. На първо място, е необходимо периодично да го почиствате с четка от естествен материал, например, каучук. Внимавайте за продукта и се уверете, че по време на съхранение пряката слънчева светлина не попада върху кожуха от овча кожа, че той се държи възможно най-малко при ярко електрическо осветление и в никакъв случай не трябва да се окачва близо до камини и отоплителни уреди. Изсушете мократа овча козина на широки рамене на проветриво място, далеч от източника на топлина.

2

За да се отървете от мазно петно ​​върху козина от овча кожа - поръсете замърсената зона с грис или талк на прах. Тези вещества абсорбират добре течността и мазнините. Но имайте предвид, че този метод е подходящ само за свежи петна. И в никакъв случай не поръсвайте мазни петна със сол, както правите с обикновените тъкани. Солта неизбежно ще съсипе кожата.

3

Някои петна се почистват с гума. Вземете редовна гума за училище и разтрийте леко замърсена зона. След това внимателно отърсете козината от овча кожа и я намажете с четка.

4

Някои стари петна се почистват с бензин. Вземете памучна подложка, навлажнете я с малко бензин и избършете добре петното. Просто не забравяйте първо да тествате на малко парче отвътре, защото понякога има такъв пластир на кожата, който не понася ефектите на бензина. След почистване проветрете продукта добре, така че всички бензинови пари да изчезнат.

5

Почистете мазните петна по върховете на ръкавите, джобовете и яката с твърда четка, като я навлажнете в разтвор на зъбен прах и амоняк. След изсушаване внимателно отстранете останалата смес.

6

По-добре е да почистите новото черно палто от овча кожа със специални инструменти. Отидете да пазарувате кожи и се консултирайте с продавачите кой продукт е най-подходящ за вашето палто от овча кожа.

7

Случва се, че върху козината от овча кожа отделни части избледняват. Вземете специална боя и стриктно спазвайки инструкциите, оцветете тези области.

8

Но не можете да миете палто от овча кожа, дори да използвате най-деликатните средства. От измиването кожата ще стане чуплива, ще се изкриви, нещото може да получи значително свиване и просто трябва да го изхвърлите.