Logo decormyyhome.com

Как да украсите празнична маса с цветя

Как да украсите празнична маса с цветя
Как да украсите празнична маса с цветя

Видео: Украса за празничната маса! Салата "Фантазия" за ценители на вкусни и красиви ястия! 2024, Септември

Видео: Украса за празничната маса! Салата "Фантазия" за ценители на вкусни и красиви ястия! 2024, Септември
Anonim

Букет от красиви, изразителни цветя е важен акцент на празничната трапеза, тя е позната на мнозина. Но не всеки си представя как да подредите цветята или да изберете правилната композиция, така че да направи най-живо впечатление и да създаде настроение през целия празник.

Image

За да могат цветята да зададат тон на цялата украса на масата, са достатъчни добър вкус, чувство за пропорция и познаване на някои от тайните на флористиката.

Цветята трябва да съответстват на характера на празника, да създават подходящо настроение и да бъдат в хармония с сервирането. На първо място, трябва да определите местоположението на цветните аранжировки.

Нито едно, дори и най-красивите цветя не трябва да покриват гостите един от друг, затова високи букети се поставят там, където не затварят гледката - най-често по краищата на масата.

Най-добрият вариант са хоризонталните цветни аранжировки в ниски вази или купи. Те са инсталирани в центъра на масата, ако масата е кръгла, или по протежение на нея, ако масата е достатъчно дълга. Във втория случай е възможно да се използват няколко вази, подредени в хоризонтална линия или симетрично.

Цветята за декорация изглеждат подходящи, ако съответстват на сезона. Например, маргаритки, флокси, георгини са добри през лятото, през пролетта ще създадат настроението на нарциси, примули или минзухари, през есента клоните с гроздове зрели плодове ще изглеждат особено цветни на масата.

Цветната схема на флоралния дизайн е важна. Тъмно сините и виолетовите тонове са неподходящи по време на тържествата, но червените, жълтите и оранжевите нюанси забележимо оживяват атмосферата на празника.

Изборът на цветове за декорация диктува стила, в който е положена масата. За авангардната маса строгите лилии е малко вероятно да са подходящи, а за класическата - strelitzia, левкоспермум или антуриум.

Букети - бутониери, които се правят като допълнение към основния, централен букет, от същите цветове, стават все по-актуални. Карамфили, хризантеми, рози, невенчета, маргаритки, зюмбюли са подходящи за композиции. Бутониерите с листа изглеждат много по-изгодни от тези, изработени от цветя с панделки. За да се удължи свежестта на растенията, части от стъбла и листа за предпочитане се потапят в разтопен восък. Бутониерите са разположени непосредствено до уредите - това е приятна изненада за всеки гост.

Масите за представяне, сватба или годишнина са украсени с гирлянди от цветя, поставяйки ги по ръба, размахвайки, диагонално или квадратчета. За сватбена украса се избират цветя от нежно розово, бяло и други пастелни цветове, освен ако предпочитанията на организаторите не отиват в посока на нетрадиционните цветови комбинации.

На рожден ден е обичайно да избирате цветя, като вземете предвид вкуса на героя на повода. Любимите цветя на рождения ден трябва да са начело на всичко, затова при декорирането на масата сервирането се избира към букета.

За церемония по пиене на чай в руски стил ще бъде подходящ прост и елегантен букет от маргаритки, сини звънчета, василки, макове и други полски растения.

В флорални аранжименти за детски празник можете да включите малки играчки, да ги украсите с изкуствени насекоми - пеперуди, кончета, ярки калинки и др., Украсете със серпентина. В идеалния случай вазите за цветя ще бъдат боядисани и украсени за приказни герои или герои от любимите ви карикатури.