Logo decormyyhome.com

Как да почистите матрака

Как да почистите матрака
Как да почистите матрака

Видео: Как Да Почистим Матрака У Дома? 2024, Юли

Видео: Как Да Почистим Матрака У Дома? 2024, Юли
Anonim

Здравият и здравословен сън до голяма степен се определя от матрака, на който ежедневно спим. За да е възможно най-удобно, не е достатъчно да изберете подходящ модел. Необходимо е също така системно да се грижи за него, като премахва неприятната миризма, прах и влага.

Image

Инструкция за употреба

1

Вакуумирайте матрака. Всеки ден в него се натрупват голямо количество прах, прахови акари и техните отпадни продукти. Всичко това има отрицателен ефект върху човешкото здраве, може да доведе до появата на дерматит, конюнктивит и алергичен ринит. В допълнение, тези вещества постепенно разрушават самата структура на матрака, особено ако той е направен от естествени материали. За да предотвратите това, прахосмукайте матрака си поне веднъж месечно. Най-добрият ефект носи прахосмукачка, чиято мощност на засмукване започва от 350 вата. В същото време, не забравяйте за почистването на дъното на леглото.

2

Изсушете матрака. Вземете матрака навън при хубаво време. Слънцето, свежият вятър или силната слана ще го спасят от постоянната излишна влага, което допринася за развитието на мухъл, влага, неприятна миризма и кърлежи. Освен това сухият матрак се почиства по-добре с прахосмукачка. Ако няма възможност да го изсушите на улицата, извадете матрака поне на балкона.

3

Опитайте се да не пушите в леглото. Матракът абсорбира много добре миризмата на тютюнев дим, но след това да се отървете от него е трудно по-късно. За да направите това, поръсете сол върху матрака, оставете го 5-6 часа, след което съберете солта с прахосмукачка и изсушете мястото си за сън на слънце.

4

Премахнете петна. Най-важното е да изтриете напълно петното с чист парцал или хартиени кърпи веднага след изливането на течността. Това ще намали разпространението му и ще попречи на матрака да се намокри дълбоко вътре. Има много средства за премахване на петна, но е малко вероятно да се отървете от него. За тези цели е по-добре да поканите специалист. Ако решите сами да премахнете петното, не забравяйте да изсушите добре матрака след това на улицата.

5

Използвайте случай. Днес в продажба има калъфи, които не само предпазват матрака от замърсявания и петна, но и го спасяват от честото проникване на прах и влага, благодарение на специална импрегниране. В допълнение, капакът му може лесно да се отстрани и измие.

Матраци: правила за напускане през 2018г