Logo decormyyhome.com

Как да актуализирате кожена чанта у дома

Как да актуализирате кожена чанта у дома
Как да актуализирате кожена чанта у дома

Видео: Keep on Creating with Wanda Martin 2024, Юли

Видео: Keep on Creating with Wanda Martin 2024, Юли
Anonim

По време на редовна употреба дори и най-скъпата чанта може да загуби първоначалния си вид. Разбира се, можете да го замените с нов, но ако по някаква причина не искате да го направите, актуализирайте нещата и той ще ви служи още по-дълго.

Image

За да обновите кожена чанта, първо я почистете. Вземете влажна кърпа и избършете продукта с нея, внимателно отстранете праха от всички гънки. След това пригответе разтвор: добавете малко течен сапун и няколко капки амоняк във вода, разбъркайте всичко. Лекувайте нещо с това съединение. Отстранете мазни петна с тебешир, смачкайте го, нанесете върху петното и го оставете за 24 часа.

След почистване на торбата я подновете с глицерин. Ще възстанови първоначалния си блясък. Просто нанесете веществото върху памучен тампон и избършете предмета.

Проверете аксесоара за удари и драскотини. Можете да ги маскирате, като използвате "течна кожа". Този инструмент може да бъде закупен във всеки магазин, който продава кожени изделия. Изберете желания нюанс. Преди да приложите състава върху торбата, проверете на незабележимо място дали съответства на цвета.

Освежете вашата кожена чанта със специална боя, която се предлага под формата на спрей бутилка или спрей. Нанесете багрилото върху повърхността на предмета на равен слой и оставете да изсъхне. Също така, първо напръскайте със спрей върху незабележима зона. С този инструмент не можете да промените радикално сянката на аксесоара, просто добавяте яркост.

Старият и изтъркан хардуер също не придава елегантност на продукта. Отворете го от чантата. Отидете в специализиран магазин и закупете нов. Прикрепете го.

След като актуализирате външната страна на кожената чанта, обърнете внимание на подплатата. Въпреки че е невидим за другите, но знаете, че е доста изтрит и на някои места са се появили дупки. За да коригирате ситуацията, я отрежете, като същевременно оставите около сантиметър плат върху върха на чантата. Към него ще шиете нов. Направете модел на нова подплата, изрежете детайлите от тъканта върху него и ги шийте. Шийте облицовката вътре в продукта. В същото време, не забравяйте да огънете краищата, така че резените да са вътре.